Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Linear Straight

23/01/2021 / Sophie Daniels

#vaneigenbodem: al het belangrijkste nieuws uit eigen land (#2)

In #vaneigenbodem zetten we elke maand onze Belgen in de kijker. Wie bracht een nieuwe plaat uit, richtte een label of heeft gewoon iets leuks aan te kondigen? Al het nieuws, hier voor het rapen!

Nominatie voor beste lockdownset voor Hushkin
DanceTelevision bestaat dit jaar 20 jaar en viert dat met hun eigen Lockdown2020 Awards. Kort uitgelegd: ze selecteerden een aantal sets die tijdens de lockdown werden opgenomen en bezoekers kunnen hun favoriete set kiezen. Onze Belg - die zijn set speelde in de verlaten IM Cooling Tower in Charleroi - pronkt er tussen namen als Ellen Allien, Joris Voorn en Monika Kruse. Stemmen en de set beluisteren doe je via deze link.

Linear Straight ging modulair op STOOR
STOOR is een creatieve broedplaats in Amsterdam, opgericht door Speedy J. Je kan het als het ware als een walhalla noemen voor producers die graag modulair te werk gaan. Afgelopen week stond Linear Straight op het programma. Hij werkte samen met Speedy J een back to back sessie af.

VOLTAGE kondigt volgende release aan
Op 18 februari brengt VOLTAGE zijn vierde release uit. Deze keer voorzien de Franse technoproducers Voiski en Hadone de On The Edge Of Adhesion EP, bestaande uit vier tracks.

Marco Bailey laat Scorpia remixen op Suara label
Scorpia kwam oorspronkelijk uit in 1996 op het Bonzai label. Nu, 25 jaar later, wordt de track geremixt door Regal, Héctor Oaks en Obscure Shape & SHDW. De remixes komen op 1 maart uit.

Tiende release voor de Social Distancing compilatie van C12
De tiende en ook laatste release van de Social Distancing compilatie die in april vorig jaar gelanceerd werd, is een feit. De vijf artiesten van dienst zijn Singularity A.I., Ipso Facto, Play The Acid Mercenaries, Golv en Azo.

Parallel Circuit maakt set voor SlamRadio
Het legendarische SlamRadio heeft Parallel Circuit aan de haak geslagen om een set voor hen op te nemen. Parallel Circuit is founder van VOLTAGE Festival en beheert ook het gelijknamige label. Op het einde van zijn set hoor je de nieuwste release van Voiski en Hadone. Enjoy!

Token Records strikt Truncate
Token labelbaas Kr!z legt Truncate vast voor zijn volgende release die gepland staat op 5 februari. De EP, DTW 2 LAX, telt vier tracks. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse producer releaset op het label.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête