Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Kompass, gemaakt door Nachtschaduw

21/12/2022 / Sophie Daniels

NYE at Kompass: het nieuwe jaar in met een knal

Een zware nacht met namen als Nina Kraviz, SPFDJ, Rebekah en Wallis

Kompass Klub, de onvervalste technotempel van Gent, heeft een pop-upvergunning binnen voor 2023 en opent het nieuwe jaar dan ook met een puike affiche.

Met dj’s als Nina Kraviz, SPFDJ, Rebekah en Wallis zijn het vooral vrouwen die de op de lineup vertoeven op de eerste nacht van het nieuwe jaar. Dan zwaaien de deuren van de club aan de Nieuwevaart opnieuw open, nadat ze half oktober dicht moesten.

Als absolute headliner staat Nina Kraviz geboekt, als leading lady van het populaire Trip Recordings vergaarde ze de laatste jaren heel wat faam. Bewijs is haar laatste single 'hace ejercicios' die afgelopen week het levenslicht zag. 

Ook uit de Trip Recordings-stal komt u.r.trax (ze bracht er laatst haar eerste soloalbum op uit). Nu al geroemd als the next thing in de technowereld, check zeker ook haar set op Peacock Society 2022 - die bestempeld werd als beste performance op het festival. 

Daarnaast staat de nooit teleurstellende Rebekah gepland op oudejaarsnacht. Verwacht je aan pompende tracks die je tenen doen krullen, diepe bassen waarvan je haren spontaan gaan rechtstaan en een energiewaas die je tot diep in je lichaam voelt.

Verder is er plaats gereserveerd voor SPFDJ, Wallis en Keyser. Die eerste behoeft weinig intro. De Zweedse producer raast al vijf jaar als een wervelwind door de muziekwereld. Acid, EBM, hardcore, trance, je krijg het allemaal!

De in Berlijn gestationeerde Wallis staat ook op de rol. Ze maakte vorig jaar haar Berghain-debuut, is een steengoede producer en draait heel industrieel. Doet me zowat denken aan de early days van Clouds

Als laatste staat de Belgische Keyser geboekt. Founder van het in Gent gebaseerde queer concept Butternut en al jaar en dag een energiebom achter de draaitafels. Haar stijl: een mix van tribal en ritmische, atmosferische 4x4 techno.

Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête