Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Maarten VX

09/02/2023 / Dieter Holvoet

Triggers, de nieuwste single van Maarten VX, komt recht uit het hart

Met vocals van de Gentse producer en muzikant Duan Ra

Breakups: we have all been there. Maarten VX ook, en zoals dat hoort bij een echte artiest kon hij de emoties die kwamen kijken bij het geleidelijk aan uiteenvallen van zijn langdurige relatie kwijt in zijn muziek, met een nieuwe EP als resultaat.

Deze nieuwe EP genaamd 'Drift' brengt hij pas uit op 1 maart, maar vandaag worden we al getrakteerd op de eerste single, 'Triggers'. Het is een kwetsbaar nummer met donkere, dromerige synths. De repetitieve, bijna spoken word-achtige vocals werden ingezongen door Arnaud Soetens a.k.a. Duan Ra, een Gentse producer en muzikant.

She moves the night
And turns the tides
And chases the sun
And breathes the stun
Floats the river
Closes the figures
And most these triggers

You've lost your mind
And optimize
And talk the fine
And cut the line
And trust the cry
And fought the night
And froze the time
And dust a rhyme

Terwijl we in onze eerste review van zijn single 'Snow' een jaar geleden nog een persoonlijke toets misten in zijn muziek, kunnen we vandaag lang niet meer hetzelfde zeggen. Maarten experimenteerde er op los, zowel met dansbare als minder dansbare klanken, en liet zijn emoties los op zijn muziek. De persoonlijke stijl die hij ontwikkelde doorheen zijn vorige releases komt nog steeds tot zijn recht, maar het geheel voelt een stuk unieker en oprechter aan.

De artwork van de single maakte hij met behulp van AI.

Voor het artwork zocht ik een schilderij dat de thematiek van de EP visualiseert. Ik koos voor een AI-creatie: een online tool zette een omschrijving om in beeld. Zoals ChatGPT, maar dan voor kunst!

Maarten VX

The future is now, people. Wij kijken alvast uit naar de rest van de EP!

Tracklist

  1. Triggers (feat. Duan Ra)
Kopfoto: ©

Valerie De Backer

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête