Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Maarten VX

11/05/2022 / Dieter Holvoet

Maarten VX - Snow

Dromerige, euforische electronica door een veelbelovende Belgische producer

We presenteren jullie graag een beginnende, maar veelbelovende producer: Maarten VX. Vorig jaar lanceerde hij zijn debuut EP Cocoon, verschillende singles en won hij Cellini's remix contest met zijn versie van het nummer 'Profondo' (dat je trouwens hier kan beluisteren). Daarbovenop dropte hij ook nog een remix van DJ Seinfeld's 'Home Calling', een versie die naar onze mening een stuk interessanter is dan het origineel (maar oordeel vooral zelf).

Nu is hij terug met 'Snow', het eerste nummer van zijn nieuwe EP Love Yourself dat er deze herfst zit aan te komen. Het nummer is tot stand gekomen door geluiden uit de buitenwereld te combineren tot drums en door die op hun beurt te combineren met willekeurige stemsamples. De opnames van zijn samples deed hij in de straten van Marseille.

Er heerst een dromerige, euforische sfeer in de track en zoals bij de rest van zijn repertoire is de muziek met momenten erg gelaagd en verrassend. Wij moeten spontaan denken aan populaire electronicaproducers als Bicep, Burial en Ross From Friends. Vooral met Bicep zien we veel gelijkenissen: zowel op vlak van muziekstijl als visuele stijl. Naar eigen zeggen wil hij in 2022 een meer dance-beïnvloede richting uit met zijn muziek, wij hopen alvast dat hij zijn talent zal gebruiken om zijn project nog een nét iets persoonlijkere toets te geven.

Tracklist

  1. Snow
Kopfoto: © Maarten VX

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête