Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Drift, in opdracht van Maarten VX

06/03/2023 / Dieter Holvoet

Een maand na de eerste single trakteert Maarten VX ons op zijn volledige EP

Drie nieuwe tracks en een muziekvideo voor het titelnummer

Toen 'Triggers' uitkwam, de eerste single van Maarten VX' nieuwe EP Drift, doken we al een eerste keer in de EP. Vorige week werd die single aangevuld door de overige drie nummers die het thema van het eerste voortzetten: kwetsbaar, emotioneel, maar met momenten best intens.

Samen met de EP brengt hij een videoclip uit voor de titeltrack van de EP, 'Drift'. De video werd gemaakt door het filmcollectief Het Offensief en is een opname van Maarten die het nummer live brengt in een klassieke, gezellige woonkamer. In zijn interview met Knack Focus lichtte hij de keuze voor de locatie van de clip wat meer toe.

Dat is inderdaad een contrast dat we bewust hebben opgezocht. Die chique omgeving wekt de indruk dat je jezelf staande houdt. Aan het oppervlak lijkt alles oké. De onrustige muziek verklankt dan weer hoe je jezelf echt voelt. En in de videoclip zie je ook wel hoe de sfeer, ondanks de nette omgeving, dankzij de belichting aan de donkere kant is. In datzelfde café, De Living in Lauwe, hadden we eerst ook een video voor het nummer Eros opgenomen. Die was eigenlijk veel lichter. Voor Drift hebben we dan de gordijnen dicht gedaan, en toen pas hadden we door dat de sfeer zo veel beter bereikt werd.

Maarten VX voor Knack Focus.

Tracklist

  1. Drift
  2. Oh BBY
  3. Triggers (feat. Duan Ra)
  4. Eros
Kopfoto: © Maarten VX

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête