Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Maarten VX

Maarten VX

  • Live-act
  • Producer

Over

Maarten VX maakt nauwkeurig gecomponeerde, deep-listening elektronische muziek. De Gentse producer combineert strakke drums en emotioneel geladen, ruwe melodie. Hierbij streeft hij naar een balans tussen dansbaarheid en muzikale gelaagdheid, zowel in de studio als live. In 2021 lanceerde hij zijn debuut EP Cocoon, verschillende singles en won hij Cellini's remix contest met zijn versie van het nummer 'Profondo' (dat je trouwens hier kan beluisteren). Daarbovenop dropte hij ook nog een remix van DJ Seinfeld's 'Home Calling', een versie die naar onze mening een stuk interessanter is dan het origineel (maar oordeel vooral zelf). In het najaar van 2022 is het tijd voor zijn nieuwe EP 'Love Yourself', waar je meer over kan lezen in ons interview met de artiest.

Tijdlijn

  • februari 2021: Release van debuutsingle 'Cocoon', en tegelijkertijd ook start van het project
  • maart 2021: Winnaar van Cellini's remix contest (in samenwerking met VI.BE en Red Bull Elektropedia)
  • april 2021: Release van debuut-EP 'Cocoon' - drie tracks met een verschillende energie, gemaakt in dezelfde 'cocon'
  • februari 2022: Eerste airplay op de radio: Amber Broos draait 'Snow' op StuBru
  • oktober 2022: Release van tweede EP 'Love Yourself' - vijf tracks die een ode aan zelfacceptatie zijn

Echte naam

Maarten Vanooteghem
De lineup van Extrema Outdoor 2024

advertentie

Moet je gezien hebben

Op het einde van 2022 speelde Maarten VX in een sold-out Ancienne Belgique op Braindance, AB's indoor electronicafestival, aan de zijde van o.a. Fatima Yamaha en Daniel Avery. Het was zijn eerste performance op een dergelijk groot evenement en geloof ons, hij deed het geweldig. De kwaliteit van de video doet zijn optreden jammer genoeg niet zo veel recht aan, dus check hem zeker zelf eens live als je de kans krijgt.

Moet je gehoord hebben

'Triggers' is de eerste single van zijn EP 'Drift'. Het nummer gaat over het niet los kunnen laten en zelfs romantiseren van de ander in een nakende break-up. Het gaat over de weg van de minste weerstand: hoewel breken beter zou zijn, blijven we toch terugkeren naar de status quo, als een eindeloze cyclische beweging in gedachten. De mysterieuze stem van Duan Ra omarmt dit repetitieve: zijn haast 'spoken word' vocals worden gedragen door een wolk van dromerige synths en real-world noise.

Releases

Events

Kopfoto: © Maarten VX