Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Macgray

26/04/2023 / Dieter Holvoet

Macgray - Collapse

Een eclectische mix van modern-elektronische, klassieke, dansbare en luistermuziek

De Brusselse muzikant Macgray creëert muzikale landschappen vol analoge synths, piano's, strijkers, vocals en veldopnames. De producer en pianist studeerde klassieke muziek (academie) en jazz (Jazz Studio in Antwerpen) en was jarenlang muzikant in tal van collectieve projecten waaronder een rockband (TOTM), een elektronisch muziekensemble (Bétøn) en voor Mathieu Thonon. In 2019 startte hij met zijn soloproject waar een jaar later het eerste resultaat, het album 'Journey To The Dawn', van verscheen.

Nu keert hij terug met een tweede langspeler genaamd 'Collapse'. Het album vertelt het verhaal van levende soorten (mens, dier of buitenaards), beschavingen, planeten en het universum. Het pad van de schepping naar de terugkeer tot het niets, hoe de kleine en grote elementen van het universum allemaal hun bestaan te danken hebben aan geboorte en dood. 

Tussen warme, organische klanken en koudere, meer dramatische thema's presenteert het album een boeiende mix van akoestische instrumenten en synthesizers met een symfonische dimensie. Het is een mix van neoklassieke nummers en melodische techno die doet denken aan Hungry Music-artiesten als Worakls en N’to. Kortom, een erg gevarieerde en aangename luisterplaat.

Tracklist

 1. Origins
 2. Forest
 3. Dust
 4. Neon
 5. Breach
 6. Orbit
 7. Collapse
 8. Uprising
 9. Backbone
 10. Orbit - Alex Lesage Remix
 11. Forest - Pattrn Remix
Kopfoto: © Macgray

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête