Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Casual Gabberz

26/12/2023 / Dieter Holvoet

Casual Gabberz stopt ermee

This is the end of the story.

Casual Gabberz is niet meer. In 2013 blies dit Parijse collectief, bestaande uit Paul Seul, Aprile, Von Bikräv, Evil Grimace en Claude Murder, nieuw leven in de hardcore scene. Voor zij die hun sets en performances al live hebben mogen meemaken, jullie weten het: pure energie en een no-nonsense gehalte zoals dat hoort bij gabber. Ondertussen richtte het collectief ook een label op waarbij ze samenwerkten met enkele bekende namen uit de hardcorewereld zoals Krampf, DJ Jon Piemel, Boe Strummer of CLUBKELLY.

Dit label, samen met de rest van het collectief, wordt nu opgedoekt. Dat kondigen ze aan samen met de laatste editie van hun jaarlijkse MEILLEURS VŒUX-compilatie, een met vrije bijdrage te downloaden compilatie waarvan de opbrengst telkens gedoneerd wordt aan een goed doel. Dit jaar zijn dat Human Rights Observers, een onafhankelijke waakhond die het staatsgeweld tegen vluchtelingen aan de Frans-Britse grens (Calais en Grande-Synthe) wil documenteren en aan de kaak stellen, en Association SALAM, een organisatie met veldwerkers die vluchtelingen aan de grens helpen.

Concrete redenen voor de breakup worden er niet gegeven, maar geheel onverwacht komt het nieuws niet: erg veel gebeurde er het afgelopen jaar niet meer binnen het collectief en de verschillende leden waren de afgelopen tijd sowieso al meer en meer solo actief.

Tracklist

 1. This Is The End (of the story)
 2. Von Bikräv & Sidisid - Bientôt
 3. aamourocean - I Did All My Best To Smile
 4. Krampf - I Know A Place
 5. Clouds - Show Me 
 6. Débarquez Débarquez (Interlude)
 7. Casual Gabberz Army - Génération
 8. Shortcut Minds - No Ctrl+Z
 9. Marc Animalsons & Evil Grimace - Bordel
 10. Paul Seul - SDGAF
 11. Evil Grimace - Tellement Haut
 12. Goffbaby - Basalt
 13. Claude Murder - Big Fan Of The Old Skool
 14. Wu Tang Clan (Interlude)
 15. Paul Seul - Conscious Style
 16. Boe Strummer - L'amour
 17. Paul Seul & Krampf - 13' Til Infinity
 18. Evil Grimace & Paul Seul - Jusqu'à La Mort
Kopfoto: © Casual Gabberz

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête