Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dour

07/04/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Dour Festival geeft laatste deel van line-up prijs

Ontdek hier onze favorieten

Ongelofelijk! Dour doet het weer. Met 8 podia, 220 artiesten en niet 5 maar 7 dagen aan festival belooft het weer een knaller van een editie te worden. Wat is er nieuw dit jaar? De Chaufferie. Volgens programmator Alex Stevens wordt het een pikzwarte tent vol lasers en een indrukwekkende lightshow die die van een uitstekende nachtclub zou evenaren. Ook het laatste deel van de line-up announcement bevat weer enkele toppertjes. Ontdek hier onze favorieten:

KAS:ST (Live)

Donkere melodische techno van de bovenste plank. En dat live. Een absolute must see!

AliA

Eén van Belgiës beste dj’s zal jullie overladen met een mooie selectie aan soul, breaks, groove en house. AliA is niet alleen feilloze mixer maar ook een uitstekende selector.

Squarepusher

Deze artiest gaat al sinds de 90s mee en bouwde een legendarische reputatie op bij het toonaangevende label Warp Records. Verwacht je bij deze man aan een set vol snelle beats, ranzige acid en hevige breaks.

DJ EZ

Nog zo’n 90s geval dat je absoluut niet mag missen. Hij wordt gezien als één van de sleutelfiguren in de vroege UK Garage scene en wel ja, dat lijkt ons een goede reden om de man eens achter de decks te checken!

DC Salas

Deze Brussels based dj heb je misschien al eens zien draaien in de Fuse, Cabane of C12. Wel, dan weet je wat je kan verwachten: een heerlijke selectie van house, new beat en disco.

Toch is Dour niet per se het festival waar je enkel voor de grote namen komt. De gemoedelijke sfeer en positiviteit die op de festivalweide rondhangen, zijn dan ook de voornaamste redenen waarom wij elk jaar steevast naar dit kleine Waalse dorpje trekken. Info en tickets vind je hier.

Kopfoto: © Geoffrey Nedellec

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête