Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Spekki Webu, gemaakt door Martijn Kuyvenhoven

06/06/2023 / Evelyne Vanherf

Allereerste volledige solo-EP van de Nederlandse Spekki Webu

Euclidean Doorway is een mix van Deep techno, Freetekno en Tribe.

Spekki Webu konden we vorige maand nog aan het werk zien op het Horst Art & Music Festival waar hij samen met Mama Snake een daverende b2b bracht op het EYES.EYES.baby stage. De Nederlandse artiest is naast dj ook Mirror Zone-labelbaas die het liefst zijn publiek hypnotiseert met diepe dansmuziek en tribale ritmes. Voor zijn allereerste volledige solo-EP 'Euclidean Doorway', die gisteren op de wereld werd afgevuurd, werkte de artiest samen met het in Seoul gevestigde label Beyond the Bridge. 

(Lees verder onder de afbeelding)

Foto  van Spekki Webu
© Spekki Webu

Beyond The Bridge, gerund door de Franse kunstenaar Pyramid of Knowledge (ook bekend als KOP32), biedt de ideale voedingsbodem voor de Delftse producer om zijn tekno-roots opnieuw op te zoeken. De twee kennen elkaar uit het FREE party tijdperk en delen een voorliefde voor 'mental and fast-paced' geluidslandschappen. Spekki Webu opent een nieuw hoofdstuk met een inventieve interpretatie van hedendaagse tekno en psyche-heavy techno met de 'Euclidean Doorway Ep'.

Momenteel is de EP enkel beschikbaar op vinyl bij je lokale record store, de digitale versie zal later dit jaar uitkomen. 'Euclidean Doorway' bevat 4 hypnotiserende killer tracks die kort te beluisteren zijn in een snippetvorm via bandcamp. 

Tracklist

A1. Celtron Lifeform

A2. 00.4FG (Temple Version) 

B1. Photic Shift 

B2. Dimension 5

Kopfoto: © Martijn Kuyvenhoven

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête