Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

08/07/2018 / Sophie Daniels

Paradise City Festival dag 2: het stevigere danswerk

Terwijl de eerste dag van Paradise City meer disco en house te bieden had, is het tijd voor het hardere en vooral experimentelere werk. Zo staan er heel wat nieuwe talenten op het programma, maar ook al iets oudere bekenden delen mee in de vreugde die het festival met zich meebrengt. Hoewel we een nachtje met te weinig slaap en te veel warmte hadden, zijn we toch helemaal klaar voor de tweede dag van dit uiterst gezellige festival.

Beginnen doen we bij DJ Mania-winnaar Timmerman. De doordachte mix van eclectische house en epische techno zijn ondertussen zijn handelsmerk geworden, en ook voor Paradise City is dat niet anders. De Love-stage loopt al heerlijk vol omstreeks half 3 en ze smullen maar wat graag mee van de vibes van Timmerman. Het is niet voor niets dat hij hier geboekt staat. Zelfs onderstaande disco-classsic schudt hij zo uit zijn mouw.De laatste beats van Timmerman glijden uit de speakers en we nemen nog snel een pintje. Klaar om even te veranderen van stage. Op de Live-stage maakt namelijk Omar Souleyman zijn opwachting omstreeks half 5. Het wordt een uur vol Arabisch-Syrische beats. Als je Souleymans enthousiasme ziet en zijn vrolijke nummers hoort, zou je niet denken dat hij uit de zwaar geteisterde Hasaka-regio in Syrië komt. De immer gelukkige zanger en producer brengt heel de Live-stage in een soort wow-effect. Missie geslaagd voor Omar.

Vervolgens kiezen we voor meer Limburgs geweld met Kristof Claes oftewel Goldfox. Hij kiest voor een stevigere setting dan zijn provinciegenoot Timmerman. Zijn set zit als gegoten; de zwaardere en licht verteerbare platen wisselen elkaar af. Zijn set is dankzij Be-At TV integraal te herbekijken via deze link.

Na Goldfox kiezen we resoluut voor het Ierse vrouwelijke supertalent Or:la. Haar experimentele visie op het genre maakt de tongen én de benen los. Na haar fijne passage op het Dekmantel Festival vorig jaar, past ze inderdaad helemaal in het Paradise City-plaatje. Het publiek danst in de avondzon, op iets wat meer en meer op een proper British rave begint te lijken. Voor zij die er jammer genoeg niet bij konden zijn, niet getreurd, ze staat op zaterdag 17 augustus nog op de Pukkelpop-wei.De kers op de taart komt van 2 goede vrienden: Objekt doet een b2b-setje met Call Super. Als je weet dat deze twee topproducers samen spelen, dan weet je dat zo een set heel onvoorspelbaar wordt. Tijdens de eerste tien minuten passeerden zowel house, disco als techno. Het publiek had de vibe helemaal te pakken. De twee virtuozen geven maar liefst 3 uur van jetje! Omstreeks 12uur (een uur voor het einde) gaan we een kwartiertje naar Worakls (live) kijken maar de zweverige techno is niet zo interessant als Objekt b2b Call Super.

Kom maar lekker door met dag numero 3!

FOTO: Fille Roelants

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête