Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

25/09/2016 / Sophie Daniels

#VINYLVONDST: Crevette Record Store (Brussel)

Een enorme lading aan technoplaten, van ambient tot warehouse. Zadig, Drafted, de nieuwe van Glós waarvoor Border One een remix maakte, Peter Van Hoesen, Randomer, het is er allemaal. Er zit zelfs een selectie tussen van Franse en Amerikaanse techno-producers en ook San Soda heeft er een hele resem platen uitgestald.

Crevette Records is zo'n winkel waarvan er veel meer zouden moeten komen. Je vindt er alles wat populair is in de huidige scene, maar ook onbekend talent ligt er voor het grijpen. We konden er wel 10 platen kopen, maar hebben het toch bij onderstaande twee gehouden.

Surgeon - Fixed Action Patterns

Een plaat van 2014 én het eerste werk van Surgeon voor het Belgische Token Records. Een beetje bruut, maar vooral geniaal. Een nummer dat interessant blijft, de hele rit lang. De dub versie is mechanischer, wat meer analoog. Maar het pronkstuk blijft de rauwheid van de pompende beat.

Amotik - 002

Amotik kwamen we voor het eerst tegen in de set van Blawan op Extrema Outdoor dit jaar. Deze EP is nog geen jaar oud en gaat nog steeds mee in de platentassen van menig techno-dj's. Hij speelde toen Che, en we waren meteen verkocht. In de winkel lagen ook 003 en 004, die laatste is uit sinds juli.

Adres
Blaesstraat 146
Brussel

Openingsuren
di-zat: 12u tot 20u
zondag: 13u tot 18u

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête