Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo

30/09/2020 / Sophie Daniels

#weekend: waar Coronaveilig feesten in oktober 2020?

Coronaveilig feesten. Vorig jaar wist geen kat waar we het over hadden, anno 2020 is het bijna een buzzwoord. Dat de festivalzomer en het clubseizoen in het water zijn gevallen, is een understatement. Toch zijn er nog heel wat organisaties die - binnen de huidige Coronaregels - leuke events weten neer te zetten.

Daarom trekken we onze weekendtips rubriek nog eens open - voor zolang het nog kan - en schotelen we je de leukste feestjes van oktober voor.

1/ IIIMAGINE Hotel, Van Der Valk Hotel Mechelen, vrijdag 2 oktober

Al jaren gelauwerd om zijn briljante dj-skills en nu vrijdag te bewonderen in het Mechelse Van Der Valk hotel. De Belgische CJ Bolland staat er op de affiche met Curtis Alto, Attari en Shéhérazade. Het concept is simpel: je koopt tickets voor je bubbel en krijgt een hotelkamer ter beschikking (waar je ook ineens kan overnachten). Via je terras, dat uitgeeft op het centrale voormalig zwembad, zie je de dj aan het werk.

2/ Diffuser at Klub Melk, zaterdag 3 oktober

Diffuser is een splinternieuw acid/techno/rave concept dat zicht focust op het brengen van een line-up met zowel jong talent als artiesten die reeds hun strepen in de scene verdiend hebben. Zo prijkt Aalstenaar Phara bovenaan de line-up, hij releasete al op labels als Stockhold LTD en Planet Rhythm. Daarnaast staan ook Remy-X, Marhu en X&Trick op het programma.

3/ Thé Dansant Fairytales, Abbeye de Villers, zaterdag 3 oktober

Het weer zit misschien niet mee, maar warm zul je het zaterdag op de summer closing van Thé Dansant wel hebben. Niemand minder dan Marco Bailey neemt er plaats achter de decks. Hij neemt mee: Biool Mendez, Anais en Maslan. Tickets zijn bijna uitgeput, dus snel zijn is de boodschap!

4/ Klub Melk invites Kevin De Vries, zondag 4 oktober

Hoog bezoek uit Duitsland dit weekend voor Klub Melk, want Kevin De Vries draait er van 16 tot 22 uur. Wil je liever wat vroeger op de dag gaan? Dan kan je ook kiezen voor landgenoot Patrice Bäumel, hij draait er van 12 tot 17 uur.

5/ Robert Henke, STUK, 5 oktober

Componist en softwaremaker Robert Henke keert voor zijn audiovisueel concert CBM 8032 AV terug naar de technologie uit zijn jeugd. Gewapend met vijf massieve Commodore computers uit 1980 exploreert de Berlijnse grootmeester de schoonheid van eenvoudige computer graphics en lofi klanken. Los van het concept is CBM 8032 AV vooral een adembenemend zintuiglijke rollercoaster van monochroom groen en Kraftwerk-achtige blips & beeps.

6/ Stoemp!, Beursschouwburg, 7 oktober

Stoemp!, Brusselse caféconcerten zet graag alles op alles om aanstormend talent die aandacht te geven die zij verdienen, in de hoop hen net dat spreekwoordelijke duwtje in de rug te kunnen geven. De affiche van de maand oktober staat bol van het nieuwe talent, maar waar wij toch vooral naar uitkijken is de show van Lander & Andriaan. Een supertandem tussen Lander Gyselinck (drummer van STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio en een reeks andere jazz-gerelateerde projecten) en Adriaan Van de Velde (in muziekland beter gekend als Pomrad). Denk: een scheut electronica en improvisatie.

7/ Cafe Vaag invites Franky Rizardo, 10 oktober

Ook de Antwerpse Club Vaag is na 6 maanden stilte terug van de partij met een nieuw concept: Cafe Vaag, dezelfde vibe die iedereen kent, maar dan al zittend binnen je bubbel. De locatie is een rebranded ‘De Shop’, met tech house-legende Franky Rizardo als eerste op de line-up.

8/ Dijf Sanders - album release, STUK, 15 oktober

Na zijn succesvolle album Java (2017), een muzikale trip door Indonesië, trok componist en multi-instrumentalist Dijf Sanders naar een ander deel van de wereld: Nepal. Gewapend met een opnametoestel reisde hij door het Himalayaland om de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur te registreren. Met dit geluidsmateriaal creëerde Dijf een muzikaal universum samen met drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en sitarspeler Nicolas Mortelmans. Het resultaat is een gloednieuw album getiteld Puja, vol bezwerende trance waar voodoo ritmes, exotische toonladders en monnikengezang samenkomen.

9/ CREVETTE - 4 YEAR ANNIVERSARY, C19, 16 oktober

De leukste platenwinkel van het land wordt vier jaar en dat moet gevierd worden! Vanaf 18 uur kan je de Crevette dj's aan het werk zien in C19, op zondag organiseren ze een Jeu De Boules toernooi aan de KIOSK.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête