Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo

20/08/2019 / Sophie Daniels

Spotify experimenteert met Stories voor hun Playlists

Spotify werkt vermoedelijk aan een nieuwe functie waarbij artiesten toelichting kunnen geven op door hen samengestelde afspeellijsten.

In de broncode van de Android-app is de blogger Jane Wong een nieuw experiment van Spotify tegengekomen.

Voor de huidige afspeellijsten kan enkel de afbeelding, titel en omschrijving worden aangepast. Via een Story-achtige vormgeving, bekend van apps als Instagram en Snapchat, kunnen artiesten toelichting geven bij een afspeellijst die zij delen. In de blogpost is een voorbeeld-Story ingesloten.

In de video is de Noorse singer-songwriter Sigrid te zien in een vraag-en-antwoordsessie. Na iedere vraag wordt een muziekfragment afgespeeld dat gebruikers kunnen opslaan in hun muziekbibliotheek. Spotify heeft de introductie van de nieuwe functie nog niet bevestigd.

Spotify testte al eerder een Story-achtige vormgeving in de app. Bij verschillende artiesten zoals Billie Eilish was het mogelijk om via Stories meer informatie over het liedje te lezen. Deze 'Storyline' is nog steeds te zien bij het nummer Bad Guy, maar de optie is voorlopig nog niet verder uitgerold.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête