Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Header_pic

01/04/2016 / Sophie Daniels

#gids: Belgische organisaties to watch - Deel 1

Organisaties als Hertz, Roots Of Minimal, KNTXT, BunkTek, Kozmozz, … iedereen kent ze wel en is ooit wel al eens op een van hun events geweest. Maar er zijn ook nog een heleboel organisaties die niet bij iedereen bekend zijn en ook grote namen op hun affiches hebben staan. Wij stelden een lijstje samen van technoconcepten die wij onlangs voorbij zagen komen en de moeite waard vinden om eens te checken. Een driedelige selectie, hierbij het eerste deel: de rookies -aka organisaties die aan het begin van hun succes staan.
 

Rookies

Hume | Facebook

Ze zijn nog maar pas begonnen maar hebben voor hun eerste editie al een mooie naam weten te strikken. Wonderkind en Ostgut Ton-favoriet Kobosil staat het weekend van 23 april op hun affiche. Hun eerste event is nog niet achter de rug en we weten nu al dat we deze organisatie in de gaten moeten houden.

Op hun palmares: Kobosil en Double U Jay


 

Pleasure | Facebook

Een ietwat jonge organisatie, maar ze bouwen wel stilaan een reputatie op in Limburg en omstreken. Ze brachten de talentvolle I Can’t aan het licht en plaatsten HNDRK vaak op de affiche. Onlangs pakten ze uit met Subjected als headliner, iemand die we nog niet vaak aan het werk mochten zien in België. 2016 wordt een mooi jaar voor hen.

Op hun palmares: Subjected, Ortin Cam en RedHead

Rimbu | Facebook

Rimbu is een innoverend concept uit het Gentse waarbij niet alleen de kwaliteit van de muziek centraal staat, maar waar ook de energie van het samenhorigheidsgevoel en de uitgewerkte decoratie een rol speelt. Ze willen de mensen als het ware echt droppen in de natuur van de “RIMBU”, terwijl ze kunnen genieten van de pure techno. Ook hun artwork is zeker de moeite waard!

Op hun palmares: Ansome en UVB

Rimbu
 

Plan Bass | Facebook

Ze hebben nog maar een handvol feestjes achter de rug, maar elk van hen was meer dan de moeite. Ondanks hun jonge bestaan hebben ze toch al een resem kleppers naar Limburg gehaald. Ze waren volgens ons ook één van de eersten die Ortin Cam terug op een affiche plaatsten en binnenkort komt Abstract Division langs voor een extra lange set.

Op hun palmares: Abstract Division, Keith Carnel, Markus Suckut, Ortin Cam en RedHead


 

Exhale by Amélie Lens | Facebook

Op weekdagen werkt ze als model, in het weekend als dj. Some girls have it all. Haar debuut EP droeg de naam Exhale en ook haar concept gaat onder diezelfde naam verder. Voor haar eerste editie nodigt ze niemand minder dan technoheld Gary Beck uit in de Hasseltse Labyrinth Club, waar ze ook resident is. Deze zomer staat ze op heel wat festivals en feestjes zoals We Can Dance, Ostend Beach en Extrema Outdoor.

Op hun palmares: Gary Beck en Charlotte De Witte
 

J. Kops invites | Facebook

J. KOPS aka Arno Jacobs heeft nog maar een goeie twee feestjes gehost en we zijn nu al fan. Zijn concept, waarbij hij een persoonlijke held uitnodigt, kon al op een hele hoop steun rekenen. Hijzelf is een toptalent in wording en een veelgevraagd artiest, zo staat hij binnenkort voor de eerste keer in de Fuse en vind je hem terug op heel wat techno affiches die ons land rijk zijn.

Op hun palmares: Slam, Redhead en Double U Jay

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête