Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cellini

12/01/2017 / Sophie Daniels

Bekijk hier hoe Cellini live een nieuwe track compileert

Cellini is een man met een onuitputbare liefde voor muziek. Hij is nog geen jaar bezig en heeft al meer studio-uren op de teller staan dan menig gerenommeerd producer. Sinds kort staat hij op de roster bij FloorFiller en lopen ook zijn bookings via hun agency. 2017 belooft een straf jaar voor de Limburger te worden.

 

Het eerste voorproefje kwam er vorig jaar met Wandering Whales, een nummer dat hij gratis weg gaf. Sindsdien was hij niet meer weg te slaan uit de studio en verzamelde hij een arsenaal aan samples. Dit materiaal nam hij mee naar de studio en vormde hij met Ableton Live om tot onderstaand resultaat. Op die manier kon hij beginnen bouwen aan een nummer en kiezen welke sounds of vocals hij wanneer kon toevoegen. De uitkomst is een afgemeten dubtechno plaat met prachtig aanzwellende hi-hats.

 

 

 

 

"
De bedoeling was om in de studio verschillende sounds op te nemen om dan te bepalen welke sounds echt passen door het live in te spelen en op basis van die structuur een track te compileren.

 

 

 

Het vijf minuten durende liedje zit vol met live elementen en is de tweede productie die we van de artiest horen. Het proces startte met het opnemen van zijn eigen stem, die hij omkeerde en waarvan hij enkel de reverb liet doorklinken. Dat herhaalde hij een paar keer en wat overbleef was een relatief sober, zweverig getint effect -wat later de grondlaag werd van de hele track. Zijn samples bouwde hij op met geluiden die hij in zijn slaapkamer opnam en waar hij een dikke laag effect over gooide.

 

 

De afgewerkte track komt over enkele weken uit en zal exclusief te beluisteren zijn via What Happens.


https://www.youtube.com/watch?v=1TmRYGcKpk0

Foto credit: Laura Baetens

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête