Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Yotam Avni

04/01/2018 / Sophie Daniels

Tweede plaat voor Yotam Avni op Stroboscopic Artefacts

Na zijn debuut op Stroboscopic Artefacts in 2016, komt Yotam Avni op 19 januari terug met het eclectische 'Perlude to Dybbuk'.

Yotam Avni heeft een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt. Van bekende underground clubs in Tel Aviv naar de rest van de wereld, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met house en techno. Hij is ook verantwoordelijk voor de Avadon-feesten van Tel-Aviv en is een onbetwiste voorvechter van de clubcultuur van de Israëlische stad. Wij bombardeerden hem prompt tot artiest om in de gaten te houden in 2018.

Op zijn tweede bijdrage 'Perlude to Dybbuk' heeft Yotam Avni zijn trademark-geluid van uitgebeende en ritmerijke techno geperfectioneerd. Niet toevallig verschijnt de plaat op het label van de Italiaanse Lucy, iemand waar hij al eerder mee samenwerkte en vaak zij aan zij staat te draaien.

Met zijn EP brengt hij ode aan de oude Hebreeuwse folklore van zijn thuisland, zowel in de titel als in de tracks zelf (een "dybbuk" is een soort kwaadwillige zwervende geest die binnenkomt en het lichaam van een levend persoon bezit tot hij is uitgedreven).

Maar luister vooral zelf.Tracklist

1 Avka
2 Dybbuk
3 Modern Matters