Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

25/10/2017 / Fay Haelterman

3 nieuwe platen die je in 2017 nog moet horen

2017 loopt langzaam op z'n einde, maar ook in de laatste maanden staan ons nog heel wat interessante releases te wachten. Deze 3 platen moet je daarbij zeker gehoord hebben.

KiNK, Bloody Mary & Thomas P. Heckmann - The Melting Point, december 2017


Voor deze EP met KiNK en Thomas P. Heckmann bracht Bloody Mary haar twee favoriete acid producers samen. Het resultaat: drie tracks van Dame-Music die absoluut wat van je tijd verdienen. ‘Throwing Elbows’ begint nog vrij rustig. Dat het acid is, valt niet tegen te spreken, al is het meer de soort die voornamelijk voortdrijft op lage tonen. In het tweede nummer, ‘Chemical Jam’ worden de beats per minuut flink opgedreven - dit klinkt als een veelbelovende dansvloerklassieker. Maar als je echt klassiek wil gaan, is ‘Dames on Acid helemaal iets voor jou. Wie wel eens nostalgie voelt voor de nineties en zich graag te buiten gaat aan retro acid, zal hier dol op zijn. Hoe dan ook hoort dit triootje in je platencollectie thuis.

Lucy - The Hermit / The High Priestess (Blawan Remixes), 17 november 2017


De geluiden van The Hermit en The High Priestess van Lucy zijn warm, organisch. Ze gaan de richting van ambient uit, met een onheilspellend randje dat je interesse in de muziek aanwakkert.

Het is meer dan de moeite om eens te horen wat een duistere technoproducer als Blawan hiermee uithaalt. Het aardse en mystieke maakt in zijn versies plaats voor een meer pulserend, industrieel geluid. Hoewel de originele versie al een sinistere bijklank heeft, zwelt het dreigende gevoel aan in deze remixes. Dikke, zware techno hoef je ook in deze bewerkingen niet te verwachten, maar dit experiment is zeker het beluisteren waard.


DVS1 Fabric mix, 8 december 2017


DVS1 staat erom bekend nogal een purist te zijn: daarom is deze plaat live gemixt, in één take, met  drie decks en een Zone 92. Een slappe verzamelplaat vol shit die je al kende hoef je niet te verwachten: je vindt heel wat onuitgebrachte tracks terug  op deze Fabric-mix. Goedkope reclame is het dan wel weer een beetje, met maar liefst 16 nummers van HUSH (DVS1’s label) en Mistress (het sublabel van Hush). Eigen stoef durft misschien wel te stinken, het vormt in ieder geval wel een mooi geheel: nogal veel platen (‘Drops’ van Oscar Mulero, ‘Duchi Kaal’ van ROD) klinken als een Jeff Mills op z’n best - die er potverdrie toch ook wel zeker twee keer opstaat. Een mooie symbiose tussen Detroit techno en meer hedendaagse Ostgut Ton-klanken; kopen die handel.