Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

22/12/2017 / Sophie Daniels

5 redenen om naar Kompass New Year's Rave te gaan

Het feest duurt 3 dagen! Het is geen non-stop rave, toch flikt niemand anders dan Kompass Klub het. Hun slogan 'sleep is overrated' is hier zeker niet gelogen want na een bomvolle driedaagse, zal je de uitgedeelde slaapmaskertjes toch goed kunnen gebruiken. Bovendien is het niet zomaar de lokale DJ Fuifbeest die komt draaien, wel een ongezien gevuld programma waar bijna geen enkele club tegenop kan tijdens de nieuwjaarsfestiviteiten. Zoek al maar een slaapplaats gedurende 3 dagen in het Gentse zodat je elke avond weer terug richting Ottergemsesteenweg kan gaan.

De locatie is op en top geweldig
Als we alleen kijken naar bepaalde headliners dan weten we dat Kompass toch wel streeft om hét nieuwjaarsfeest voor elke techno -en houseliefhebber neer te zetten. Natuurlijk blijft de industriële locatie voor dat tikkeltje meer zorgen en wanen bezoekers zich in Berlijn of op een kleinere editie van het betreurde I Love Techno. Bovendien hebben ze onlangs de Kompass uitgerust met een gloednieuw geluidssysteem.

[caption id="attachment_6618" align="aligncenter" width="1024"]22467480_1697526750266130_6103377473304774198_o Jeff Mills @ Kompass Klub. Foto door Nachtschaduw[/caption]

De line-up overtreft al alle verwachtingen

Dag 1 - 30 december 2017: internationale kleppers om de driedaagse in te zetten

Bij het aankondigen van levende legende Richie Hawtin, dacht iedereen dat het niet meer gekker kon worden en dat de andere boekingen misschien niet zo overweldigend gingen zijn... Wel, 2 maanden later denken we heel anders. Kompass haalt op de eerste dag (30 december) niet alleen Richie Hawtin maar ook de Britse held Blawan en de Turkse pionier van de hedendaagse electro Erol Alkan.

 

Dag 2 - 31 december 2017: het nieuwe jaar ingaan met heel wat kwaliteit!

Dag 2 is misschien nog groter en er tekenen ook dan heel wat internationale gasten present. Net wanneer je toch nog niet helemaal zou bekomen zijn van dag 1, staat er op dag 2 al een nieuw arsenaal aan internationale en nationale gasten klaar. Natuurlijk zijn het er heel wat en doen wij voor jullie enkele aanraders die jullie zeker niet mogen missen.

Beginnen doen we natuurlijk met de Deense Kölsch. Hij zorgt toch elke keer weer met voor een stevig feestje op de dansvloer. Met eigen producties 'Opa' en 'Loreley' heeft Kölsch toch wel enkele platen gemaakt die ondertussen zijn haast uitgegroeid tot essentiële classics. Niet voor niets een graag geziene gast in het Belgische clubcircuit.

In dezelfde zaal, de Kabelbaan, speelt het Italiaanse duo Mind Against. Hun aangename sound, die zich ergens bevindt tussen minimal en techno, zal voor een warm gevoel zorgen tijdens de nieuwjaarsrave van Kompass. We zijn alvast benieuwd of ze ook platen zullen spelen uit hun toekomstige EP die verschijnt in januari.

Daarnaast, in de Kontrolekamer, spelen nog meer internationale kleppers. Daar speelt de Duitse Lucy ongetwijfeld de pannen van het dak. Na een eerste geslaagde 'Lucy invites' in Kompass, waar hij Paula Temple en Planetary Assault Systems naar Gent haalde, is hij terug voor een nieuwe set in zijn tweede thuis. Verwacht maar een set vol verrassingen en bommetjes want als het van Lucy afhangt kan het alle kanten uit.

Diezelfde Planetary Assault Systems, komt onder zijn originele naam naar Kompass. Niemand minder dan levende legende Luke Slater staat op de planning van dag 2. Hij is vooral gekend door zijn harde beats en old school techno die je hart wel eens een paar slagen doen vergeten.

Last but not least, is onze vijfde aanrader Under Black Helmet. Een DJ waarvan wij, sinds zijn passage op Kowboys and Indians; van zeggen dat hij 'the next big thing' is. Met de ideale duistere vibes en de nodige power gaf hij ons regelrecht kippenvel. Zijn stijl en platenkeuze is om u tegen te zeggen. Dan hebben we het nog niet gehad over zijn eigen producties.

Dag 3 - 1 januari 2018: de kater wegdansen op Kompassionele wijze!

Nadat je waarschijnlijk tot in de vroege uurtjes in de Kompass heb staan dansen, is het 's avonds tijd voor heel wat housevibes om de kater heerlijk op weg te grooven. Op de line-up staan heel wat fijne lokale namen zoals Die CliqueRupert Harvey & JLNDuplicat en Deejames. Maar het is vooral de Berlijnse house-god Tobi Neumann die de kroon spant. Met geweldige producties en fijne sets zal hij Kompass voorzien van de ideale kater-sound.

Afspraak 30 tot en met 1 januari in Kompass Klub!

Het volledige programma en tickets vind je hier.

Kompass NYE

Omslagfoto door Nachtschaduw.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête