Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Wildeburg

25/05/2018 / Sophie Daniels

Ga eens 60 uur feesten op Wildeburg Festival

Nederland en festivals. Dat is een goed huwelijk. Misschien is het zelfs wel de brandstof van het enorme succes van de jonge, juist piepende festivals in België - en in de rest van de wereld. Want een 'gewoon' dancefestival in Nederland kom je niet meer zo snel tegen. Denk maar aan In Retraite Festival, waar je kan feesten in een klooster, deelnemen aan techno yoga of richting hun bios-kelder, waar een aantal iconische klassiekers worden vertoond. Ieder festival heeft nood aan zijn USP, oftewel Unique Selling Proposition. Iets waarbij ze zich kunnen onderscheiden van de rest. Bij Wildeburg is dat 60 uur non-stop muziek.

Van 13 tot en met 15 juli vindt het festival plaats op een idyllisch locatie in Kraggenburg, Nederland. Het terrein bestaat uit een prachtige wirwar van duinen, slingerpaadjes, bamboebossen, water, eilandjes en een strand. De podia zijn klein en intiem. Wildeburg ligt middenin de Noordoostpolder, slechts op een uurtje rijden vanaf Amsterdam en Utrecht. Het is al de derde editie van het populaire doch - voor ons - onbekende festival. De eerste editie was lang niet uitverkocht, maar de mond-tot-mond reclame van de enthousiaste bezoekers deed zijn werk bij editie twee vorig jaar voortreffelijk waardoor het sold-out bordje al snel buiten hing.

Met vijf podia tussen het groen lijkt Wildeburg lekker overzichtelijk. Maar de line-up is dusdanig on point dat je als muziekliefhebber alsnog last krijgt van fomo. Ga je voor het Duitse Osgut Ton-talent Answer Code Request of wil je liever dansen bij de Nederlandse technodon Deniro, wiens muziek steevast op de setlist staat bij Nina Kraviz? Nog op de affiche staan onder andere de Roemeense producer Cosmin TRG, Neerlands’ electrotrots Dexter, Stroboscopic Artefacts founder Lucy en de immer interessante VRIL. Ook Haags favoriet Legowelt, Berlijnse held Monoloc en de BFF van Miss Kitten aka The Hacker staan paraat.

Durf te verdwalen en vind nieuwe paden.