Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Soulwax/2manydjs

15/09/2023 / Evelyne Vanherf

Soulwax/2manydjs wint AIM Award in de categorie "Outstanding Contribution To Music"

Een mooie erkenning voor hun decennialange werk en invloed.

Deze week hebben de broers Dewaele de legendarische AIM Award (Association of Independent Music) in de categorie 'Outstanding Contribution to Music' in ontvangst mogen nemen als erkenning voor hun decennialange werk en invloed. Voor wie AIM niet bekend in de oren klinkt: het is de non-profit handelsorganisatie die de onafhankelijke muziekgemeenschap in het Verenigd Koninkrijk ondersteunt. AIM bestaat nu al 24 jaar en de leden variëren van de grootste, meest gerespecteerde platenlabels en aanverwante muziekbedrijven ter wereld tot doe-het-zelf artiesten en de volgende generatie muziekondernemers. 

Soulwax/2manydjs
©

Soulwax/2manydjs

Soulwax werd in 1995 opgericht door de broers Stephen en David Dewaele. Ze zijn gespecialiseerd in alternatieve rock en electrohouse en zijn de oprichters van het platenlabel DEEWEE Uit Gent. Ze hebben altijd de grenzen van de muziek verlegd naar nieuw en innovatief terrein. Naast een band en platenlabel zijn ze ook bekend als 2manydjs, elke show van de broers verdient het etiket ‘eclectisch’. Waar Soulwax al een crossover is tussen rock en dance, gaan de broertjes onder de naam 2manydjs dat stapjes verder: ze zijn feitelijk pioniers van het mash-up genre. Naast dit alles zijn ze ook de oprichters van het geluidssysteem Despacio, een gezamenlijk project met James Murphy van LCD Soundsystem. 

Niet alleen hebben ze de award voor Outstanding Contribution To Music in ontvangst mogen nemen, ook is hun Soulwax Remix voor Cliché van Charlotte Adigéry & Bolis Pupul  genomineerd in de categorie Best Independent Remix. De officiële ceremonie vindt plaats op 26 september in Roundhouse in Camden, Londen.

De volledige lijst van genomineerden en winnaars van de AIM Awards 2023 kan je hier terugvinden. 

Kopfoto: ©

Soulwax/2manydjs

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête