Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Horst, gemaakt door Jeroen Verrecht

18/01/2024 / Dieter Holvoet , Evelyne Vanherf

Dit heeft Horst Club in februari voor jullie in petto

Een nieuwe maand, een nieuwe reeks uitzonderlijke evenementen in onze favoriete club van het land.

We naderen onze jaarlijkse bijeenkomst met het Horst festival, wat tevens ook het einde van de evenementen in de Horst Club betekent. Al zou de club wel opgenomen worden in het festival, maar hoe en wat zullen we pas zien op het festival zelf. 

Voorlopig kunnen we toch nog even genieten van deze geweldige club en blijven we telkens weer verbaasd over de unieke omkadering en intieme sfeer, die voor velen al een onvergetelijke avond hebben bezorgd. 

Na een stevig nieuwsjaarfeest en een januari vol evenementen is nu ook februari aan de beurt. Een iets meer housey lineup, met namen om U tegen te zeggen. Wij hebben de tijd genomen om deze voor jou volledig te onderzoeken en kort samen te vatten. Ben je zelf nog niet in de nieuwe club geweest? Lees dan zeker eens ons verslag van de rondleiding die we kregen voor de opening.

Horst Club
©

Horst Club

De eerste avond van februari is een ode aan de Britse basfundamenten en haar verscheidenheid. Ze verwelkomen de Britse legende Djrum, droomcombo AliA & Lefto als King Halloumi en Iced lattina. 

Your dj's favourite, dj Djrum. Een veelgeprezen underground artiest, die sinds zijn eerste release in 2010 een lijst van fans heeft opgebouwd die leest als een who's who van de hedendaagse dansmuziek. Dit vanwege zijn vermogen om behendig een reeks genres te combineren, van jazz, hiphop, dubstep tot ambient en techno.

De Belgische DJ's Lefto en AliA verenigen zich opnieuw voor hun project King Halloumi. De ene een gevestigde waarde in de elektronische muziekscene in Europa. De ander is pas in de twintig, maar begint serieus naam te maken. Lefto en AliA kennen elkaar al enkele jaren; de eerste heeft de laatste geholpen haar carrière te starten. Na talloze samenwerkingen in back-to-back sets hebben ze uiteindelijk besloten om samen King Halloumi te starten. 

Iced lattina, het muzikale alias van het Brusselse BIA en resident bij Kiosk Radio, belichaamt de ware betekenis van onvoorspelbaarheid. Ze springt van ambient naar plugg of van trapmuziek naar drone en weet genres samen te weven tot één mystieke soundscape die de chaos van haar leven belichaamt. Iced lattina brengt een frisse nieuwe kijk op clubmuziek en is er eentje om in de gaten te houden. 

Job Jobse brengt zijn geliefde Strangelove naar Horst Club voor een echt zondagsfeest en nodigt voor de gelegenheid AGY3NA en Sarkawt Hamad uit. 

Job Jobse die ooit begon als DJ Job in de toiletten van de Amsterdamse nachtclub Trouw (RIP), is inmiddels uitgegroeid tot een ware globetrotter en (was) resident in De School (door velen beschouwd als de beste club ter wereld, helaas maar tijdelijk en sloot vorig weekend de deuren). Jobse houdt van house, techno, disco, italo en new beat, maar dan met een knipoog. Zo sloot hij in 2015 Horst af met Clouseau’s 'Daar Gaat Ze'. Episch, om het kort samen te vatten. Een man met veel verrassingen.  

Op jonge leeftijd kwam de Duitse AGY3NA voor het eerst in aanraking met muziek via verschillende ensembles, waar hij zowel bariton als slagwerk speelde. Door muziek uit verschillende genres en decennia te mixen, creëert AGY3NA vaak een gevoel van nostalgie op de dansvloer, terwijl hij altijd de focus houdt op speelse ritmes en opzwepende overgangen. Zijn muziekselectie neigt naar ruimtelijke, verkennende en ritmegerichte house en electro. 

Sarkawt Hamad is zoals Job Jobse afkomstig uit Amsterdam en mocht vorig weekend nog een laatste keer draaien in De School. Een DJ die inspiratie haalt in allerlei elementen: van fascinatie voor rockmuziek tot dromerige pop en haar roots. Haar sets evolueren moeiteloos tussen genres - van breaks tot leftliefd techno en house, allemaal verbonden door een aanstekelijke energie. 

De laatste clubavond van de maand wordt een bijzondere! De gebroeders Dewaele organiseren met hun label DEEWEE een labelavond met niemand minder dan Asa Moto, Klanken, Marie Davidson, Phillipi en P.I.M.

Asa Moto zijn twee Gentse vrienden die samen producen en DJ'en. Hun selecties en mixen zijn van topklasse. Als DJ's richten ze zich meer op klassiekere elektronische geluiden als house, electro en disco, waarbij hun selecties variëren van muziek van de late jaren '70 tot meer recent uitgebrachte nummers.

Klanken is één van de vele aliassen van de gebroeders Dewaele a.k.a. Soulwax a.k.a. 2manydjs, het wereldbekende dj-duo dat eigenlijk helemaal geen introductie nodig heeft. Gezien hun reputatie is de obscure alias wellicht een poging om niet te veel de aandacht af te leiden van de andere getalenteerde artiesten van hun label - iets wat ze afgelopen editie van Horst ook al eens deden, toen ze onder de naam DJ FamilyMart op de lineup stonden. 

De Canadese Marie Davidson is al lange tijd gevestigde waarde als producer om sinds enkele jaren ook als DJ wereldwijd bekendheid te verwerven. Check maar eens haar Boiler Room van enkele maanden geleden, waarin ze een hele resem verschillende stijlen, tempo's en ritmes naadloos aan elkaar rijgt. Of haar remix van Moderat's 'FAST LAND', een van onze favoriete electroreleases van afgelopen jaar.

Over Phillipi schreven we nog in onze #maandinmuziek van afgelopen december: een producertalent uit São Paulo dat met hun Terra Gira EP voor de tweede keer uitbrengt op Soulwax/2manydjs' label DEEWEE. Drie zwoele clubtracks, waarvan 'Hacido' toch onze favoriet is: een acid housenummer met een retro sfeertje en een stuwende energie die ons spontaan zin geeft om te dansen.

Wie P.I.M. juist mag wezen is ons niet helemaal duidelijk - onze beste gok is Pim Gombeer a.k.a. Bearsøme, een DJ/Producer die bij DEEWEE reeds aan verschillende releases meewerkte. We laten ons verrassen!

Kopfoto: © Jeroen Verrecht

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête