Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Pukkelpop 2018

15/08/2023 / Sophie Daniels

Onze tips voor Pukkelpop 2023

Alle mustsees en hidden gems voor je op een rijtje

Nog heel even en dan is het weer tijd voor het Pukkelpop Festival. Opvallend dit jaar is de enorme lading aan techno artiesten die op vrijdag en zondag de kar spannen. Heel wat gevestigde waarden, maar ook weer een heleboel te ontdekken talenten. Aanschouw!

VRIJDAG

MEMORO by Joyhauser (live) | Dancehall - 15u10 tot 16u40

Een première op Pukkelpop in de vorm van een liveset van het Limburgse duo Joyhauser. Het is zeker niet de eerste keer dat ze op het festival draaien, wel de eerste keer dat het live is of zoals zij het noemen “We laten live in ons brein kijken”. Een knipoog naar hun debuutalbum dat in juli dit jaar uitkwam en waarvan je zonder twijfel heel wat nummers zal horen voorbij komen tijdens hun optreden.

DJ HEARTSTRING | Booth - 20u00 tot 22u00

Fans van trance infused eurodance? Dan zijn jullie hier aan het juiste adres. Dit ongenaakbare Duitse duo verovert de hele wereld met zijn uitgekiende sets en cheesy trackkeuzes. 

ascendant vierge | Lift - 00u35 tot 01u35

Herinner je de passage van Gabber Eleganza vorig jaar op Pukkelpop nog? Het duo ascendant vierge vaart zowat in hetzelfde water. Paul Seul - co-founder van de Casual Gabberz crew - is één deel van de tandem, Mathilde Fernandez neemt de vocals voor zich. In de zomer van 2019 kwam 'Influenceur' uit, de overweldigende eerste track van het duo en sindsdien betoveren ze ons met hun gabber en lokken ze in de allergrootste clubs iedereen naar de dansvloer.

Ook het checken waard op vrijdag zijn Jan Vercauteren, Farrago, FJAAK, Len Faki, Blawan, Amelie Lens en Identified Patient

ZATERDAG

‘’][‘’\/\/(({O})) SSS}}{{EE\\_\\_ | Lift - 22u35 tot 23u35

Het Londense dj-duo Two Shell biedt een heerlijke mix van techno, hyperpop, en andere subgenres en kroonde zich tot één van de meest inventieve ontdekkingen van het afgelopen jaar.

Skin On Skin | Booth - 00u00 tot 02u00

De Australische producer Skin On Skin werd bekend om zijn hit 'Burn Dem Bridges' die ongeveer een jaar geleden onze dansbenen wakker schudde. Zijn tracks met drill vocals zijn outstanding en een perfecte balans tussen heavy techno en hiphop samples. 

Ben Böhmer (live) | Dance Hall - 22u50 tot 00u05

Ben Böhmer is niet alleen een geniaal dj en producer, maar ook een niet te missen live-act. Dé rijzende ster in de elektronische muziekscene. Kom op Pukkelpop genieten van zijn emotionele en beklijvende muziek!

Ook het checken waard op zaterdag zijn Bicep (live), Waltur B2B Lolita, Aquarian en Aroh.

ZONDAG

Pegassi | Boiler Room - 16u00 tot 17u00

Pegassi is de artiestennaam van Sam Huybrecht, een Belgische dj en producer uit Antwerpen. Voor de COVID-19 pandemie had hij al de podia van populaire festivals als Elrow, Balaton en Tomorrowland Winter edition opgeluisterd. Zijn remix van 'No Type' heeft al meer dan 1,8 miljoen streams opgeleverd en zijn unieke mix van techno, trance en house heeft de aandacht getrokken van bekende artiesten als Fred Again, VTSS, Bad Boombox, BLK., DJ Boring en TRYM.

Partiboi69 | Boiler Room - 19u30 tot 21u00

Naast internationaal stijlpiraat en oogverblindend seksicoon, slaat Partiboi69 razendsnelle house, rave, disco en 2000's dance tot moes. Dé perfecte act om je avond te starten.

Teki Latex | Booth - 22u00 tot 00u00

The king of blends oftewel Teki Latex staat zondag op de affiche. Deze Franse producer schudt techno, booty, grime en italo uit zijn mouwen alsof het niets is. Totaal ongeremd gaat hij van een stuk jungle naar een acapella van Houston-rap naar een grime beat en vervolgens een stukje versnelde Miami Club om uiteindelijk op MF Doom te landen. Zien!

Ook het checken waard op zondag zijn séa, Charlie Sparks, VTSS, Trym, Reinier Zonneveld (live) en Bonobo

Kopfoto: © Annika Wallis

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête