Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Phase Fatale

12/06/2018 / Sophie Daniels

Phase Fatale maakt debuut op Ostgut Ton met Reverse Fall EP

Phase Fatale debuteert volgende maand op Ostgut Ton met de Reverse Fall EP.

De in Berlijn gevestigde producer, echte naam Hayden Payne, maakt zijn Ostgut Ton-debuut met een plaat die is geïnspireerd door Crash, de sinistere cultklassieker roman uit 1973 van J. G. Ballard. Het verhaal behelst een niet aflatende aaneenschakeling van perverse gewelddadigheden tegen al of niet zelfgemaakte verkeersslachtoffers met als enig doel de seksuele driften te bevredigen. De auto moet daarbij als metafoor dienen voor het leven van de mens in de huidige maatschappij: mensen die elkaar zo hardnekkig en wreed als maar mogelijk is misbruiken. Vorig jaar releasete hij ook al eens een EP op het Berghain-label genaamd Anubis.

Een paar maanden geleden lanceerde Payne zijn eigen label, BITE, samen met Florian Engerling. De eerste release van het label was een collaboratieve EP van hemzelf en Silent Servant, de volgende EP staat op naam van Teste, die voor het eerst in 25 jaar nog eens nieuw werk brengt.

Luister hieronder naar de eerste samples van Reverse Fall. De EP ligt op 13 juli in de winkel.Tracklist

A1 Reverse Fall
A2 Incision
B1 Blackbox
B2 Empty Whip

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête