Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
birthday weekender

28/03/2017 / Fay Haelterman

Birthday Weekender Kompass: geen kompassie, wel dikke techno (28 - 30/04)

Al een jaar lang kan je wekelijks oerdegelijke kwaliteit verwachten in de Kompass, waardoor ze zo'n beetje de Dovy Keukens van het nachtleven zijn geworden. Er valt dus véél te verwachten van de line-up tijdens hun birthday weekender, waarvoor de namen al mondjesmaat gelost worden.

Het lijkt al lang geleden, die eerste Kompass vlakbij Gent Dampoort. Tussen alle pop-ups door was dit een concept dat ons nog eens echt gelukkig maakte: een industrieel pand waar nog meer industriële techno werd gedraaid, het was een zeer welkome nieuwe wind in Gent. Dat er maar twee wc's waren en dat er tijdens zomerdagen een vochtig, tropisch klimaat heerste, namen we er graag bij.

Een jaar geleden konden we onze pollekes nogmaals kussen: de Kompass was terug - nu nóg beter. Na het sluiten van de pop-up werd er een nieuwe thuis gevonden in een gigantische oude fabriek, waar ook nog voldoende plaats bleek om beestige open airs te organiseren. Attent, want zo wordt technoliefhebbers het uiterlijk van een made bespaard tijdens de zomers.

Op vrijdag 28 april mogen we het hard en industrieel verwachten. Dat bewijst eerste headliner Ansome alvast. Technische precisie en rauwe klanken: wat heb je meer nodig om het weekend goed in te zetten?Dat de rest slecht is, ga je ons niet horen zeggen. Maar het is wel... vettig. Zo heb je bijvoorbeeld The Horrorist, die met zijn bekende 'One Night in New York City' zo maar even een hit scoorde over een brutale verkrachting uit het dadersperspectief. Of T99 (Olivier Abbeloos) die met 'Anasthasia' zowat hét anthem van de Belgische ravescene uit de jaren negentig uitbracht.

Die mannen zijn natuurlijk wel wat meer dan 'dat ene nummertje'. Maar een avond vol doomcore en wat Roland TB-303-geluiden belooft ons in ieder geval dat het er niet zachtjes aan toe zal gaan.

Ben je meer voor wat avant-garde? Dan is Stanislav Tolkachev vast je ding - jawel, dat is zijn echte naam. Die heerlijke technonaam is ook het enige wat hij aan zijn Oekraïense afkomst te danken heeft. Maak je borst maar nat voor verschillende invloeden tijdens de set, maar ook hier wordt het rauw en hard.

Zaterdag is het tijd om de legendes achter de draaitafel te zetten. Classic techno wordt het thema van de nacht met Speedy J en Edit Select.

En zondag wordt uitdelijk de lente écht ingeluid: dan is het tijd voor een feestje in de buitenlucht. Amelie Lens is daarbij alvast present en verder kunnen we ook 2 Ostgut Ton-namen verwachten met Ryan Eliott en Mathew Jonson.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4kqzuEIYoJ8[/embed]

Wij verlangen dus al naar de combinatie van zon op onze snoet en sterke techno. Jij ook? Hou dan zeker het event in de gaten om op tijd je tickets in te slaan.