Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Soft Crash

27/10/2020 / Sophie Daniels

Phase Fatale en Pablo Bozzi vormen nieuw duo Soft Crash

En dat vieren ze met hun eerste EP: Spritzkrieg

Phase Fatale, bekend van zijn releases op Ostgut Ton en samenwerkingen met Silent Servant, en Pablo Bozzi, de helft van Imperial Black Unit, hebben hun krachten gebundeld. Samen gaan ze muziek uitbrengen onder de naam Soft Crash. Debuteren doen ze met een EP getiteld ‘Spritzkrieg 'die op 27 november via BITE, het label van Phase Fatale, uitkomt.

Bozzi en Payne, beide gevestigd in Berlijn, hebben de afgelopen jaren aan de top gestaan ​​van het industriële techno- en ebm-circuit en stonden vaak zij aan zij op het podium. Maar het is hun wederzijdse liefde voor muziek buiten die sfeer is wat hen samenbracht om dit nieuwe alias te vormen. Industriële techno maakt plaats voor synthwave, disco en early techno. Of hoe zij het noemen: italo body music.

Deze plaat volgt op Phase Fatale's tweede album op Ostgut Ton dat eerder dit jaar in de rekken lag. Pablo Bozzi's debuteerde reeds in 2019 met een solo-EP op BITE, begin dit jaar bracht hij nog een plaat ui op FLEISCH onder zijn alias Imperial Black Unit.

Bekijk hier de eerste set van het duo. Hieronder kan je de eerste snippets van de EP alvast beluisteren. De EP bestaat uit 3 tracks en is een voorsmaakje voor een album van de twee dat in 2021 uitkomt.

Tracklist

  1. Spritzkrieg
  2. Haute Surveillance
  3. Unusual Poses

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête