Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Peter Van Hoesen

15/10/2019 / Sophie Daniels

Peter Van Hoesen laat ons proeven van 10 jaar Time To Express

Een ode aan de introverte techno

De Time To Express labelbaas brengt een collectie tracks uit die luisteren als een intiem dagboek. 52 tracks om precies te zijn, opgedeeld in 3 delen met de naam: Uncovered 2008 - 2018, Vol 1-3.

Het label begon in 2008 als een soort niche platform voor hypnotische techno. Sindsdien bracht het al platen van Donato Dozzy, SP-X, Voices From The Lake en Yotam Avni alvorens ze bekend waren bij het grote pubiek. Het gros van de discografie staat natuurlijk wel op naam van Peter Van Hoesen.

De dj carrière van Peter Van Hoesen bleef altijd een beetje onder de radar, maar dat kwam ook omdat hij er toch nooit echt vol voor ging. Toch niet in eigen land. Vraag aan een knaap van 16 die naar de mainstream techno artiesten op Awakenings gaat wie hij is en hij zal er nog nooit van gehoord hebben. Toch heeft hij al op 's werelds grootste festivals en clubs gedraaid.

Peter Van Hoesen is een wandelend pamflet voor subtiele elektronica. Terwijl hij terugluisterde naar zijn oud materiaal, werd het duidelijk voor hem dat de afgelopen 10 jaar een eigen hoofdstuk in zijn discografie vormde. Van de drie delen vertelt elk deel een ander aspect van zijn geluid. Zo bestaat Vol 1 vooral uit ambient, Vol 2 is gevuld met tragere bpms en Vol 3 staat bol van de snellere techno en breakbeats.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête