Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Doel Festival 2023, in opdracht van Doel Festival

13/09/2023 / Neel Voets , Evelyne Vanherf

10 niet te missen artiesten op Doel Festival 2023

Laat je betoveren door elektronische subgenres!

Op 16 september zorgen Paradise City en Klub Dramatik opnieuw voor een elektronische hoogdag in het mythische polderdorp. Bereid je voor op een overvloed aan elektronische subgenres, die vibreren doorheen de straten waar natuur en graffiti elkaar rebels omarmen. Er is één duidelijke rode draad verweven doorheen het festival: het koesteren van de toegewijde inwoners en de betoverende omgeving. Ontdek doorheen dit artikel de artiesten die je zeker gezien moet hebben.

Doel Festival
©

Doel Festival

Doel Festival
©

Doel Festival

Doel Festival
©

Doel Festival

Alfred Anders - Garage Box om 16:30

Wanneer de gekleurde straten vervagen in een donkere waas, komen alle ogen terecht op de belangrijkste verkeersader van de Brusselse muziekscène en oprichter van Crevette Records: Alfred Anders. Betreed om 16:30 uur een grenzeloze muzikale odyssee, waar diepe bassen, betoverende 80 en 90 technoklanken, die een oeressentie van vreugde en nieuwsgierigheid vastleggen, je meenemen op een overgetelijke muzikale trip. 

Dana Montana - Haven om 17:30 

Eigenlijk heeft Dana Montana allesbehalve een introductie nodig, toch kunnen we het niet laten om nog enkele superlatieven neer te pennen. Met haar succesvol feestconcept LOVEGROOVE wil ze bewijzen dat techno niet altijd ‘donker’ of ‘serieus’ hoeft te zijn. Noem een hoofdstad en de kans is groot dat ze er al een ondergrondse kelder heeft opgefleurd. Ook creëerde ze deze festivalzomer tientallen dansorkanen op onze dansvloeren. Afspraak om 17:30 aan de Haven Stage, voor onze Madonna of House Music!

Sugar Free - Bungalow om 20:30

Als we over krachtige dj's spreken, kunnen we Sugar Free onmogelijk uit ons lijstje laten. De Spaanse DJ, die haar de Berlijnse grondvesten heeft eigen gemaakt, is één van de meest populaire dj’s van de huidige scene. Het is onmogelijk om haar vast te pinnen in één muziekgenre, maar wees niet verrast als ze een upbeat house plaat door de boksen knalt, gevolgd door één van de charmantere glimlachen die je op het festival zal spotten! 

SPFDJ - Haven om 00:00

Als een duivel uit een zwartgetint technodoosje toverde Doel SPFDJ uit hun mouw. Eerder zorgde deze Zweedse sloopkogel voor een verschroeiende set op Dour, waar ze met een chirurgische precisie techno, acid, hardcore en trance door de boksen van de balzaal joeg. Zet je schrap voor een twee uur durende afsluiter van formaat!

Barker - Pastorij om 20:30

Met Barker haalt Doel festival een rasechte technopionier naar het polderdorp. Deze gerenommeerde Berghaim resident staat voor live sets, die zorgen voor absolute hersenmassages. Met zijn debuut EP 'Utility' bracht hij een gewaagd technoalbum zonder de traditionele kickdrum uit, die bijzonder goed in de smaak viel. Laat je hypnotiseren door techno van het zuiverste schap! 

Dj Gigola - Haven om 20:30

Onze eeuwige liefde voor Dj Gigola gaat verder want jawel ook zij staat op de lineup te pronken van DOEL! Om 20:30 zal je ons vooraan zien staan springen bij deze Duitse schone. Haar sets zijn enigmatisch en weerspiegelen een natuurlijk gevoel van nieuwsgierigheid. Ze heeft een begrip voor ritme en groove, gecombineerd met een veelzijdige kennis van muziek en durf om nieuwe dingen te proberen, maakt haar één van de meest opwindende dj's om op een dansvloer te ervaren. Beluister hieronder één haar meest legendarische sets! 

Nosedrip - Hooghuis om 22:00

Meesterverteller, selector en archivaris, de in Oostende gevestigde Nosedrip is de afgelopen tien jaar zelf Belgisch erfgoed geworden, non-stop releases en mixen uitbrengen, met een doorlopend radioprogramma op NTS en zijn eigen gerenommeerde STROOM-label. Na een duizelingwekkende langgerekte slotset op hun intieme Garage Box-podium vorig jaar konden ze niet anders dan deze geniale curator voor een tweede keer opnieuw uitnodigen. 

Luigi Tozzi (Live) - Pastorij om 19:30

De afgelopen jaren heeft Luigi Tozzi rustig naam gemaakt als één van Europa's go-to-dj's. Luigi groeide op in Rome en haalt invloed uit het tijdloze Italiaanse geluid dat hij verder heeft ontwikkeld met een emotionele, wervelende, dubby-sfeer. 

Ogazón & Merve - Haven om 15:30 

De deels Spaanse, deels Luxemburgse kunstenares heeft haar vaardigheden en selectieproces ontwikkeld in de Amsterdamse afterhouse-scene. Nu ze in Berlijn woont, vinden haar ritmes inspiratie in de eclectische en ietwat wildere kenmerken van de stad. Niet gebonden aan een bepaald geluid, is Ogazón het beste in het arrangeren van een samenhangende draad van gevoelens door haar sets heen, of het nu melancholische gelukzaligheid, extatische hoop of gewoon puur dansvloerplezier is! Voeg daarbij Merve toe en je gaat voor een next level geluid. Merve haalt invloed uit mondiale ritmes, trance belters, Chicago house en 303 baslijnen, een divers scala aan geluiden die er op de één of andere manier nog steeds in slagen typisch Merve te klinken. 

Melissa Juice - Garage Box om 23:00

Melissa Juice is een in Canada geboren, en in Brussel gevestigde dansvloerdemon en (hyper)actief lid van de queer & selector-scenes van de stad. We mochten ze al aanschouwen op de boot van Butternut afgelopen Gentse Feesten. Door alles te mixen, van zorgvuldig opgebouwde soundscapes tot wilde raves, zijn haar sets vloeiend, veelzijdig en onbeschaamd. 

Bereikbaarheid 

Doel Festival heeft shuttlebussen geregeld die van Antwerpen naar Doel en terug gaan, evenals een shuttledienst langs Brussel, Gent, Leuven en Mechelen. Als je het festival met de auto bezoekt, raden ze aan om te carpoolen, zodat elke auto vol is. Direct naast het dorp hebben zij een parkeerplaats voorzien waarvoor u een parkeerkaart kunt kopen. Eén parkeerkaart is geldig voor één auto, voor de hele dag.

Koop je tickets hier

Beleef samen met ons deze elektronische hoogdag en koop je tickets hier

Tickets Doel 2023
Kopfoto: © Doel Festival

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête