Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kompass

20/09/2023 / Evelyne Vanherf

Kompass Klub start het clubseizoen op gloednieuwe locatie

Openingsweekend staat gepland op 13 en 14 oktober!

Het clubseizoen is officieel van start gegaan en daarbij hoort ook de bekendmaking van de nieuwe locatie van Kompass. Na drie maanden van doodse stilte maakte gisteren het techno-instituut ons via een filmpje warm voor wat er het komende clubseizoen op het programma staat. Deze iconische uitgaanshaven, bekend om zijn toewijding aan industriële ruwheid is terug en klaar om weer te overstromen met leven. 

De Kompass Klub begon als een pop-upclub van Jens Grieten in de buurt van het station Gent-Dampoort. Van 2016 tot 2020 vestigde Kompass zich in een oude fabrieksloods op een industrieterrein vlak bij de Ghelamco Arena. Wanneer de vergunningen in 2021 hiervoor afliepen waren ze genoodzaakt een nieuwe locatie te zoeken en te verhuizen naar Het Vynckierterrein aan de Nieuwevaart. Vanaf oktober is de club terug te vinden naast de Weba in Gent, juist buiten het centrum maar toch nog dicht genoeg voor een gezonde wandeling naar het station. 

Genesteld in zijn thuisbasis Gent, omarmt de club nu een nieuw hoofdstuk op zijn vierde locatie. Een voormalige autogarage, een plaats waar de geesten van de mechanica zullen worden vervangen door wezens van de nacht. 

Het openingsweekend staat gepland op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober, terwijl ze een nieuw tijdperk induiken van de ondergrondse elektronische muziek. Het is een stevige, maar jammer genoeg erg headliner-focused lineup. Daarnaast zien we in vergelijking met vorig seizoen weinig tot geen nieuwe namen, wat ons een beetje op onze honger doet blijven zitten.

Tickets vrijdag 13 oktober

Stella Bossi - CLTX - KLAPS - HARD BEING HOT - Instar - Lolita - Manon - MYU:SA - SJAMSOEDIN - Waltur

Tickets
Kopfoto: ©

Kompass

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête