Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Ben Klock

05/02/2018 / Sophie Daniels

Nieuwe editie van Kozzmozz (met Ben Klock!) gaat door op 31 maart

Op 31 maart wordt de Vooruit in Gent ingepalmd voor de volgende editie van Kozzmozz. Onder andere Ben Klock en Etapp Kyle staan er op de rol.

Ben Klock behoeft weinig introductie. In 2005 is hij Berghain-resident geworden en sindsdien heeft hij zich gevestigd in de voorhoede van de moderne techno-beweging in Berlijn. Een altijd aanwezig symbool van het immense muzikale landschap van de stad. Zijn jarenlange relatie met de beruchte techno-instelling vormde de achtergrond voor zijn succes en zorgde voor een platform van onschatbare waarde waarmee hij een van de meest gevraagde dj's van de huidige generatie kon worden.

De laatste jaren concentreerde hij zich op toeren - maar zijn vroege werken, waarvan de meeste via Ostgut Ton werden vrijgegeven, zijn mijlpalen in de geschiedenis van het label geworden. 'Dawning' van 2009, de eerste van zijn vele samenwerkingen met Marcel Dettmann, zette het label in de startblokken en blijft een opvallend nummer in zijn discografie. Daarnaast heeft Ben Klock ook Klockworks, een label dat hij in 2006 oprichtte als een thuis voor zijn meer rauwe en minimale producties. Op Kozzmozz zal hij 3 uur achter de decks te vinden zijn.

Hij zal worden bijgestaan door de Oekraïense producer Etapp Kyle, éen van de nieuwe sterren van het Berlijnse Ostgun Ton-label en protégé van Ben Klock. Zijn koude beats, afgewisseld met vreemde texturen en warme vlagen ambient zijn uniek en heerlijk donker.

Ook Kr!z is al meer dan een decennium deel van de ​​Kozzmozz-garde, maar hij is veel meer dan dat en kan gemakkelijk zijn plaats innemen tussen de internationale gasten. Kr! Z had altijd een sterke sympathie voor het meer sombere, donkere, rauwe geluid van techno. Zijn Token-labelavonden zijn ook een groot succes met memorabele nachten in Berlijn (Berghain & Tresor), Brussel (Fuse), Shanghai, Londen, Rotterdam en Zuid-Amerika.

Naast Kr!z staat ook de Belg Spacid op de bühne. Hij gaf laatst nog een interview over het reilen en zeilen van het vernieuwde concept Future Acid. Ook hij is een graag geziene gast op Kozzmozz en komt op 31 maart mee de boel afbreken.

Early birds voor dit hele feestgebeuren kosten slechts 15 euro, daarna gaan ze voor 19 euro over de toonbank.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête