Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Thé Dansant, gemaakt door Nachtschaduw

04/02/2023 / Dieter Holvoet

Ontdek exclusief de zomeragenda van Thé Dansant - inclusief een stage op een festival!

Neem je kalenders erbij, want het wordt de moeite.

Terwijl deze week een bijna uitverkochte wintereditie van het zondags feestconcept doorgaat, kijken we alvast uit naar de volgende data deze zomer. Enkele geteste en goedgekeurde locaties, maar dan groter en beter, en als kers op de taart een stage op een festival. Ontdek exclusief bij What Happens waar Thé Dansant de komende maanden zal neerstrijken.

Naar jaarlijkse gewoonte viert The Dansant de start van de zomer in de prachtige ruines van de abdij van Villers-la-ville, in het thema ‘Age of Empires’. Denk: Romeinen, Grieken, middeleeuwen. Dit jaar met een absolute primeur voor de organisatie: een derde stage.

Aan de mainstage heb je zicht op de indrukwekkende muren van de kathedraal, met led walls in de openingen waar vroeger de glasramen zaten.

Foto  van Thé Dansant, gemaakt door Nachtschaduw
© Nachtschaduw

De Church stage bevindt zich - je raadt het nooit - in de grootste hoofdbeuk van de kerk. Waar 900 jaar geleden het altaar stond te pronken, is dat nu de taak van de DJ. Je zal er terecht kunnen voor de diepere sounds van het house- en technospectrum, met artiesten als Pole Folder & CP, Phi Phi, Mainro, Roma, Galago, Narcose, Colsen & Pablito.

Foto  van Thé Dansant, gemaakt door Nachtschaduw
© Nachtschaduw

Het nieuwe, derde podium wordt een Technostage. Jawel, je leest het goed: Thé Dansant gaat hard! Ook deze gaat door in een historisch gebouw, de vroegere hôtellerie van de abdij. Op de lineup vind je daar MARHU, Solina, Intrepid, Jonas Van Bouwel en Arno Molenschot.

Zondag 25 juni keren ze terug naar Klub Melk - de oude melkfabriek in Herent, dichtbij Leuven - na het succes van vorige zomer. Naast zomerse house vibes op de buitenkoer zal er nu ook een binnenzaal gevuld worden met techno-artiesten.

Foto  van Thé Dansant en Klub Melk
© Thé Dansant

In augustus zal Thé Dansant geen eigen editie hebben, maar wel een podium hosten op het kleurrijke en magische festival Cirque Magique.

Van vrijdag 11 tot zondag 13 augustus wordt Avelgem ingenomen door een explosie aan muziek, vertier en toptalent. Verwacht je langs de ene kant een mix van techno, house en klassiekers en langs de andere kant prachtige inkleding en randanimatie, gelegen aan een betoverend kasteelterrein. Het is een fantastische totaalbeleving - zonder dat de muziek op de achtergrond komt te staan.

Gezien de artiesten op Cirque Magique en Thé Dansant vaak in dezelfde lijn liggen, de locatie een mooie kasteeltuin is aan het Kasteel van Avelgem plus er ook tijd en energie gestoken wordt in decoratie en animatie, besloten we de krachten te bundelen.

Kjell Materman
Organisator Thé Dansant

Hou zondag 13 augustus alvast vrij, lineup en tickets worden binnenkort vrijgegeven.

Foto  van Cirque Magique, gemaakt door Nachtschaduw
© Nachtschaduw

Om af te sluiten keren ze terug naar waar het dit jaar begon: het Kasteel van Edingen. Deze keer is het iets warmer buiten en zal het evenement dus doorgaan in het park, vlak langs het kasteel. Voor het thema gaan ze terug naar de dolle jaren 20, denk richting Great Gatsby, dus verwacht je alvast maar aan een glamoureuze afsluiter van de Thé Dansant-zomer!

Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête