Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kozzmozz

08/03/2024 / Evelyne Vanherf

Bijna 30 jaar aan geschiedenis, cultuur & techno en dit allemaal vrijdag in De Vooruit

Kozzmozz is back met pure techno van Luke Slater, The Advent, Randomer, T-Quest & Spacid.

Kozzmozz, bestaat bijna 30 jaar en maakt na een korte onderbreking zijn comeback deze vrijdag in De Vooruit. 

Een indrukwekkende line-up en meer dan 1000 ravers van alle leeftijden die samenkomen om te dansen, allen doordrenkt met het Kozzmozz DNA. Dat is waar het bij de comeback van Kozzmozz om draait. Het concept behoudt zijn authenticiteit en is een ode aan pure techno, dit met vijf onverwoestbare artiesten op de affiche. Wij doken voor de gelegenheid even in de geschiedenis en de lineup van Kozzmozz!

Kozzmozz
©

Kozzmozz

Geschiedenis van bijna 30 jaar Kozzmozz

Het begon in september 1995, met een klein feestje onder vrienden op de Josef K-boot in de Gentse haven. Kozzmozz groeide en evolueerde mee met de techno zelf en leverde jarenlang kwaliteit en verbluffende feesten. Kozzmozz speelde een sleutelrol in het vormen en versterken van de technoscene, waarbij het voor het eerst tal van internationale artiesten naar België bracht. 

Het concept bleef groeien en moest verhuizen naar grotere locaties zoals het International Congress Centre (ICC) en Kuipke. Dit betekende ook uitgebreide line-ups met de grootste namen in de industrie, en naarmate de elektronische muziek zich naar meer genres diversifieerde, traden ook andere acts op bij Kozzmozz. Er was een tech-house room, een chill-out room en Kozzmozz was zelfs de eerste die lang voor de hype een electro room lanceerde. En er was zelfs een volwaardige drum- en basskamer. 

Veel van hun huidige concepten zijn daar begonnen. Maar overal voelde je de kwaliteit, passie en professionaliteit waar Kozzmozz tot op de dag van vandaag om bekend staat.

Neem hier even een moment om de lijst van alle events te bekijken die ze in die 29 jaar hebben georganiseerd. En dat zijn er heel wat!

Kozzmozz
©

Kozzmozz

Kozzmozz
©

Kozzmozz

Duik samen met ons in de lineup van aanstaande vrijdag!

Luke Slater

Luke Slater, de invloedrijke Britse technomaestro, heeft sinds de jaren '90 de elektronische muziekscene vormgegeven met zijn divers muzikaal palet. Samen met frequent collaborator Alan Sage, maakt Slater muziek waarmee hij het karakteristieke Detroit technogeluid overzee brengt, en produceert hij platen van techno tot basloze ambient. Zijn dj-stijl is te omschrijven als funky en hard met hier en daar wat electro-invloeden, dit in tegenstelling tot zijn live shows die veel experimenteler zijn. 

The Advent

The Advent, alias van Cisco Ferreira sinds eind jaren '80, blijft een pionier in techno, met energieke en vooruitstrevende producties. Hij kan op veel manieren worden beschreven: een muzikant, een pionier, een geluidsontwerper, een stabiele kracht, een aanhoudende m*therf*ucker, een rebel, een icoon, een outsider, een geweldig live-artiest ...

Randomer

De in Londen gevestigde vernieuwer, Randomer, verlegt grenzen in techno- en bassmuziek met ingewikkelde ritmes en experimenteel geluidsontwerp. De afgelopen tien jaar zijn zijn werken uitgegroeid tot enkele van de meest onmisbare in de moderne dansmuziek. Lastige oorwurmen en een verderfelijke dansvloergevoeligheid, verweven met schokkend geluidsontwerp en een aanstekelijk gevoel voor de muziek. 

T-Quest

T-Quest, een breed erkende DJ en producer, maakt ook zijn comeback. Hij is een van de 'originals' die de vloer kan hypnotiseren met dynamische optredens en is een diepgaand begrip van de evolutie van techno. 

Spacid

Last but not least, de lokale DJ Spacid, met een carrière van twee decennia, blijft gepassioneerd bijdragen aan het elektronische muzieklandschap. Spacid promoot elektronische muziek sinds het begin van de jaren '90, maar beperkt zich nooit tot één bepaalde stijl. Hij denkt buiten de gebaande paden en neemt je mee naar verschillende stemmingen. Zowel zijn eerbied voor het verleden als zijn zoektocht naar innovatie komen tot uiting in zijn werk als dj. Zijn honger naar vernieuwing wordt verlicht door zijn passie voor muziek, die hem scherp houdt.

Tickets

Voor zij die nog op zoek zijn naar een ticket, moeten zich meteen wenden tot TicketSwap, want Kozzmozz voor deze vrijdag was in no time uitverkocht! Kan je er deze vrijdag niet bij zijn? Geen zorgen, want een volgende Kozzmozz staat al op de planning! Deze zal plaatsvinden op 17 mei. Meer info over dit event kan je hier terugvinden. 

Afterparty Decadance

Wie na Kozzmozz nog niet is uitgefeest, is er nog de mogelijkheid om verder te gaan bij Decadance voor de afterparty! Deze begint om 23.00 uur en duurt tot 12.00 uur 's middags.

Kopfoto: ©

Kozzmozz

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête