Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Regal

07/02/2018 / Sophie Daniels

#INTERVIEW: Regal over zijn eerste gig in België, Charlotte De Witte en zijn favoriete TV-serie

Naar aanleiding van zijn présence op Kozzmozz on tour, in samenwerking met de bekende West-Vlaamse techno organisatie Ohm, zaten wij samen met de Italiaanse producer Regal. 

WH - Dag Gabriel, we vallen meteen met de deur in huis: wat heb jij in petto voor ons dit jaar? 

Gabriel: "Dit jaar ga ik me vooral focussen op samenwerkingen, dit in de vorm van EP's en remixes. Maar ook collaboraties met filmmakers en fotografen staan in het verschiet.

Ook met m'n label Involve staan er heel wat spannende releases op til, maar ook zaken die niet zozeer met muziek te maken hebben maar eerder met onze lifestyle. Klinkt allemaal heel oppervlakkig maar ik mag er nog niet te veel over vertellen helaas. Just watch us."

WH - Je hebt recent samengewerkt met onze Belgische trots Charlotte De Witte. Hoe kwam die samenwerking tot stand?

Gabriel: "Ik ontmoette Charlotte vorig jaar. Ze nodigde mij uit op de spelen op haar KNTXT-feestje in Antwerpen en we konden het meteen met elkaar vinden. Charlotte is echt super, als persoon en in wat ze doet. Sindsdien hebben we een mooie vriendschap opgebouwd dus dit was de natuurlijke stap voor ons."

WH - Charlotte is inderdaad al jaren goed bezig met haar KNTXT-concept. Hoe zou jouw ideale event er uit zien mocht je het zelf organiseren?

Gabriel: "Dat zou plaatsvinden in Madison Square Garden, de beroemde zaal in New York. De line-up zou vol staan met vrienden zoals Boston 168, Z.I.P.P.O, Jeroen Search, ... De lijst zou oneindig zijn, haha."

WH - Heel wat leuke namen. Wie zijn voor jouw favoriete techno artiesten van het moment?

Gabriel: "De jongens van FJAAK zijn momenteel mijn favoriet. En zij zijn met drie."

WH - Dit weekend speel je voor Kozzmozz & Ohm in Kortrijk. Herinner je je eerste feestje in België nog?

Gabriel: "Als ik me niet vergis was dat twee jaar geleden tijdens een Figure Nacht in de Fuse met Len Faki. Ik deed de closing en herinner me dat het super leuk was. Shout out naar de Fuse guys!

WH - Vul aan: Wanneer ik in België ben... 

Gabriel: "Probeer ik lekker te eten en goede wijn te drinken."

WH - Welke CD speelt er nu in je auto?

Gabriel: "Five Years in Love van Involve"

WH - Welke track wil je dat er op je begrafenis gedraaid wordt?

Gabriel: "CJ Bolland met Camargue"

WH - Wat is je favoriete TV-serie van het moment?

Gabriel: "Ik ben niet zo'n grote fan van series, ik verkies documentaires. Ik heb net Dirty Money op Netflix gebingewatched.

WH - Bedankt voor het leuke interview en tot zaterdag!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête