Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Club Dragòn

22/02/2024 / Evelyne Vanherf

Diep verscholen in het hart van Gent bevindt zich een verborgen parel in de historische kelder van het biercafé Dragòn

Wij spraken met Aiko van MTM over de toevoeging van een club aan het café.

Club Dragòn
©

Club Dragòn

Wie Dragòn zegt, moet meteen denken aan de talloze bieren die het café te bieden heeft. Dit komt doordat Dragòn gekend is als een Internationaal Premium Bier Café, met een ruime keuze uit 30 bieren op tap en nog veel meer op fles, diep verscholen in het hart van Gent. Temidden van het historische Klein Turkije straalt hun locatie tegenover de majestueuze Sint-Niklaaskerk. 

Sinds oktober 2023 bevindt zich in het café ook een verborgen parel diep in de kelder. Wellicht nog niet algemeen bekend in Gent, maar als je door het café wandelt en de trap naar beneden neemt, kom je terecht in de gezellige club van Dragòn. Elke vrijdagavond een nieuwe invite, een nieuwe party. Een beetje verdoken, een beetje exclusief en een beetje heel intiem. Met een capaciteit van 80 personen en de authentieke sfeer van een echte kelder mét bar, is het zeker een leuke plaats om je vrijdagavond door te brengen en te blijven plakken tot in de vroege uurtjes. 

MTM 

Club Dragòn maakt deel uit van de MTM, een Gentse horeca groep die in 2015 begon met één café, Mòris, en kort daarna Club Millie Vanillie. Zodra ze de smaak te pakken hadden, ontstond vanzelf de ambitie: ieder jaar een nieuwe horecazaak openen in Gent. Onder hun vleugels vallen bekende plekken waar je wellicht eerder hebt gegeten of gedanst, zoals ZwartWit, Eltòn, RAY, De Lieve, Dragòn en Club Dragòn.

Wij spraken met Aiko van MTM Group over de toevoeging van een club aan het café

Hoe is het idee gekomen om een club aan jullie bar toe te voegen?

In de jaren 80 was Klein Turkije het uitgaansmekka van Gent. Veel van onze crewleden hebben ouders die hier uitgingen. Met dat in gedachten leek het ons zonde om zo'n gezellige kelder alleen als opslagruimte te gebruiken. Dus was het aan MTM om een stukje geschiedenis terug te brengen naar Klein Turkije, de geschiedenis van het feestje!

Club Dragon
©

Club Dragon

Voor wie is de club?

De club staat open voor iedereen die de weg weet te vinden, zowel lokaal als niet-lokaal. Zolang je komt om te dansen en respect hebt voor mededansers, ben je van harte welkom. We vinden het belangrijk om een gratis toegankelijke club te blijven, want het draait om plezier.

Wat voor avonden willen jullie vooral laten doorgaan in jullie club?

We beperken ons niet tot een vast genre, zoals in onze andere club Millie Vanillie, waar elke vrijdag- en zaterdagavond Urban en RnB te horen is. Club Dragòn staat open voor iedereen en daarmee voor alle soorten muziek. Wel valt op dat er organisch een specifiek genre ontstaat dat verbonden is aan onze club. Dan hebben we het over een genre house-, funk- en discovibes.

Wie kan er een avond organiseren in Dragon?

Iedereen die er zin in heeft, maar wel bekend is met hoe een draaitafel werkt. DJ's nemen contact met ons op, en samen bekijken we of er een goede match is. We zeggen hen altijd: het enige wat je hoeft te doen, is inpluggen en ervoor zorgen dat iedereen danst en blijft dansen.

Maar je kunt de club ook privé afhuren van maandag tot donderdag, evenals op zaterdag en zondag. Je zou niet de eerste zijn die zijn verjaardag viert in onze club of een feestje organiseert voor zijn werknemers.

Club Dragòn
©

Club Dragòn

Club Dragòn
©

Club Dragòn

Deze vrijdag op de kalender:

Deze vrijdag staat Face First op het programma. Groove door diverse genres van afrohouse en dans op onweerstaanbare beats. Hou zeker hun Instagrampagina in de gaten. De events op vrijdag worden uitsluitend via dit kanaal aangekondigd. 

Kopfoto: ©

Club Dragòn

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête