Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

30/08/2016 / Sophie Daniels

Parallel Festival, het techno boutique festival van Barcelona

En de countdown is begonnen. Over een kleine week, op respectievelijk 2, 3 en 4 september, wordt onze redacteur richting Barcelona gestuurd om het gloednieuwe Parallel Festival bij te wonen. Het festival richt zich vooral op de innovatieve techno en heeft daarbij een heel stel topartiesten bij elkaar weten te sprokkelen.

De artiesten

Met 16 zijn ze, de artiesten die naar Parallel afzakken. Je kan het haast een soort boutique festival noemen. Er zal ook maar één stage zijn, dus je kan eigenlijk niemand missen. Toch willen we jullie op enkele top notch producers wijzen die zeker de moeite waard zijn. Here it comes. 

Abdulla Rashim

Toegegeven, we hebben een zwak voor Abdulla Rashim. We zagen hem een paar weken geleden aan het werk toen hij de UFO-stage op Dekmantel mocht openen en dat deed ie uitmuntend. Ook als producer viel hij het afgelopen jaar op met sterke releases op Svreca's Semantica en Prologue. Naast producen is hij ook nog actief bezig met zijn label Nothern Electronics waar hij al talenten als Acronym, Korridor en SARS wist te lanceren. Een paar weken geleden maakte hij ook bekend dat Neel, de ene helft van Voices From The Lake, een release gepland heeft op het label.

Shifted

Inkoppertje misschien, maar een show van Shifted is nooit saai. Hij debuteerde als jonge knaap op Luke Slaters Mote Evolver en heeft ondertussen zijn eigen succesvolle label Avian opgericht. Kind aan huis zijn onder andere SHXCXCHCXSH, MPIA3 en Ventress. Parallel Festival is zijn laatste festival van de zomer, daarna is het weer tijd om indoor plaatjes te knallen.

Svreca

Heeft deze man eigenlijk nog een intro nodig? Als patron van één van de populairste labels van het moment -ja, Semantica- was hij al een springplank voor jong talent als Silent Servant, Cassegrain, Vril en Varg. Omdat Semantica dit jaar al 10 jaar oud is, kwam hij op het idee om het hele jaar een soort van 10-delige Semantica Series te doen. Zeker iemand om te checken daar in Spanje!

De omgeving

Parellel ligt midden in een Spaanse granja, oftewel boerderij, in de bergen. Drinken en eten vind je ter plaatse aan democratische prijzen. Er werden slechts 1000 tickets te koop gesteld, waarvan er nu de laatste nog naar buiten sijpelen. Het belooft dus een intiem schouwspel te worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Doe eens zot en ga volgende week naar Parallel

Voor 100 euro heb je je vliegticket al (vertrekken op donderdag, terugkeren op maandag). Als je eens in Barcelona bent, neem je de shuttle naar het festival (6€) of carpool je met festivalgangers richting Parallel. Slapen doe je in een super coole loft via Airbnb of op het festival zelf in een soort van tipi tentjes waar tot vijf personen kunnen overnachten. In totaal kreeg de organisatie meer dan 60 aanvragen binnen voor dit soort tentjes, dus alleen zal je er niet liggen.

Parallel is nog maar aan zijn eerste editie toe maar het belooft al een toppertje te worden. Nog niets te doen volgend weekend? Koop je ticket (voor slechts 59€) en vlieg naar Barcelona! Voor een luttele 165€ vier je drie dagen feest op de beste techno in een mooi stukje natuur.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête