Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

13/03/2018 / Sophie Daniels

Catalaanse Paral-lel Festival lanceert eerste namen voor deze zomer

Misschien heb je er al van gehoord maar in het idyllische plaatsje Guardiola de Berguedá vindt sinds 2016 een heel fijn technofestival plaats. Een idyllisch Catalaans boerderijtje in de Pyreneeën vormt het decor voor het Paral-lel Festival. Sinds onze vorige berichtgeving over het festival in 2016 gaat het voor de wind met het festival. Het ligt dicht tegen de Franse grens en op een goede 100 kilometer van Barcelona. Daarom lijkt het ons het ideale festival, moest je in de buurt zijn van 31 augustus tot en met 2 september of ga lekker speciaal voor dit unieke festival.

Het festival wil zich vooral focussen op experimentele techno en vernieuwende artiesten. Zo stonden onder andere Peter Van Hoesen, Shifted, Function en Dorisburg al op de affiche tijdens de twee vorige edities. Daarnaast wil het festival de bezoekers een unieke ervaring geven en beperken ze de ticketverkoop tot 1000 bezoekers. Ook hoef je je geen zorgen te maken om kampeerspullen mee te nemen naar het festival want je kan slapen in heuse glamping-tenten die volledig uitgerust zijn.

Afbeelding


Beginnen doen ze in Catalonië met de in Rusland geboren Dasha Rush. Inmiddels woont ze in de Duitse hoofdstad waar ze naar hartenlust kan experimenteren met alles van op en rond het techno spectrum. Door haar open blik op het genre, zorgt ze er telkens voor dat haar producties en sets heel wat variatie kennen zonder de nodige power te verliezen. Daarnaast is ze, net als landgenote Nina Kraviz, de laatste tijd veel bezig met de wondere wereld van acid. Maar ook het mysterieuze ambient genre kent voor haar geen grenzen. Met haar set op Parallel Festival kan het dus alle kanten op!Als tweede act, kiest de Catalaanse organisatie ervoor om de kaart van het nieuwe talent te trekken. Zo staat de nieuwbakken Brit Forest Drive West verrassend op de affiche. Heel eerlijk? Wij hadden er voor de release van Paral-lel ook nog nooit eerder van gehoord. Forest Drive West zorgt er eigenlijk voor dat zijn twee voorliefdes allebei voorkomen in zijn producties en sets. Zo combineert hij techno op een heel speciale wijze met jungle, het UK-genre van de jaren 2000. Een verrassend leuke combinatie die het nodige rave-gehalte in zich heeft. Een woord: veelbelovend!Alsof het experimentele element van het Paral-lel Festival nog niet genoeg in de verf is gezet door de twee eerder omschreven artiesten, voegen ze er nog een speciale act aan toe. Zijn naam luidt Valentino Mora en zijn producties zijn even temperamentvol als zijn naam. De Fransman met Italiaanse roots zorgt voor een heerlijke blend van techno, disco en house. Maar in tegenstelling tot andere polyvalente platenprofessors, heeft Valentino een heel eigen stijl in het producen.Als laatste van de eerste vier namen, staat het Italiaanse duo natural/ electronic.system op de affiche van Paral-lel Festival. Het Romeins-Napolitaanse duo trekt alle registers open, zowel in hun sets als in hun muziekproducties. Ze brengen het publiek een mooie mengeling van minimal en techno, aangevuld met heel wat drone- en ambientinvloeden. Het Italiaanse project is eentje voor de elektronische muziekpuristen, als je het ons vraagt.Tickets voor het festival zijn dus beperkt tot 1000 bezoekers, maar zijn wel nog steeds beschikbaar via deze weg en kosten 79 euro voor 3 dagen.

Foto's: Kristian Solli

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête