Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Parallel Festival

27/07/2023 / Evelyne Vanherf

Parallel Festival - een mooi bewaard geheim tussen de bergen van Catalonië

Hét experimentele, ambient en techno (boutique) muziekfestival van Spanje.

Af en toe zetten wij al eens graag een buitenlands festival in de kijker. Een festival dat al even bovenaan onze lijst staat is er eentje dat verstopt zit tussen de bergen van Catalonië. Elk jaar trekt het onze aandacht door de unieke ligging en een droom van een line-up. Om daar te geraken gaan we helemaal naar de Spaanse bergen van Porte del Comte. Daar zal op vrijdag 1 september voor de 6de keer het Parallel Festival plaatsvinden. Ook wel gekend als hét techno boutique festival van Barcelona en deze week door het Italiaanse magazine Notizie uitgeroepen tot 1 van de 5 beste festivals die er in Spanje te vinden zijn. Klinkt als muziek in onze oren!

Vorig jaar vierden ze hun vijfjarig bestaan ​​met meer enthousiasme dan ooit. Ze hadden niet alleen een pauze van twee jaar overwonnen, maar genoten ook voor het eerst van hun nieuwe locatie in Port del Comte en werden overweldigd door de schoonheid ervan. ​Port del Comte ligt op ongeveer 140 km (1u 50m) van Barcelona in de Prepyreense bergen. Het festival duurt in totaal 3 dagen, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september, met de mogelijkheid om te blijven slapen en uit te rusten tot maandag. Daarnaast hebben ze een eigen pendelbus ter beschikking die enthousiastelingen van en naar Barcelona brengt.  

(Lees verder onder de afbeelding)

Parallel Festival
©

Parallel Festival

Parallel Festival
©

Parallel Festival

Experimenteel, ambient en techno muziekfestival

Het festival wordt gekenmerkt door een gecureerde muzikale selectie die grotendeels gebaseerd is op uniciteit en het promoten van gedifferentieerde muzikale paradigma's. Ze proberen weg te komen van massificatie en creëerden een intiem evenement met een beperkte capaciteit. Een sterk samengestelde line-up brengt grensverleggende geluiden gedurende drie dagen op één podium. Internationale artiesten vertegenwoordigen vooruitstrevende, ontwrichtende smaken met een focus die het festival in staat stelt iets unieks, origineels en verrassend creatiefs te produceren. Een doorlopende verhalende boog zal elk optreden met elkaar verbinden, met enkele van de meest expressieve DJ's in de scene. En dit allemaal op hun nieuwe locatie Port del Comte, verborgen in de mooie bergen van Catalonië. 

Parallel line-up
©

Parallel line-up

Internationale line-up

Over de drie dagen verwelkomt het festival in totaal 15 artiesten. Met maar één stage aanwezig, hoef je je al geen zorgen te maken dat je een artiest zou missen. Parallel voorziet een trip van bijna 40 uur muziek verdeeld over drie blokken (proloog op vrijdag, verhaal op zaterdag en epiloog op zondag). Om hun te onderscheiden van andere festivals, vinden de meeste sets overdag plaats. De line-up is vakkundig uitgekozen, met alleen maar top notch producers die de moeite waard zijn om de oversteek te maken naar Spanje. Here it comes.

Dj Nobu

Altijd blij om deze dj te mogen aanschouwen! De Japanse dj Nobu is uniek in zijn soort; een dj zonder vaste stijl, maar in plaats daarvan een heel reëel vermogen om uit een brede wereld van muziek te putten en zijn eigen unieke geluidsruimte te creëren. Hij is een soort van cultfiguur, één van 's werelds meest gevraagde selectors die bekend staat als flexibel en altijd in ontwikkeling.

Deniro

Hij komt helemaal vanuit Nederland en is stilaan uitgegroeid tot één van de meest opwindendste artiesten van Europa. Hij is een producer pur sang en communiceert het liefst via synthesizers. Zijn precieze en spaarzame gebruik van melodie en ritme op prachtige wijze zit diep geworteld in de tijdloze Detroit-soulmuziek. 

Neel (hybrid set)

Het combineren van een dj set met een live set is niet eenvoudig, maar prachtig om naar te kijken. Daarom ben ik des te blijer dat Neel een hybride set zal brengen naar Port del Comte. De passie die de artiest daarmee overbrengt is van een volledig ander niveau. Neel is een artiest met een onberispelijke en ongeëvenaarde vaardigheid, of het nu gaat om het produceren in de studio, dj'en of live spelen over de hele wereld. Zijn weloverwogen output combineert ritme en textuur met techno en sfeer op enorm boeiende manieren, waarmee hij nieuwe normen stelt met zijn releases. 

Christina Chatfield

Muziek waar je jezelf in kan verliezen? Daar zorgt Christina Chatfield voor. Ze is een techno- en houseproducer en live-performer helemaal vanuit San Francisco, Californië. Ze is een kunstenares die haar stem kent en de tijd heeft genomen om haar vak te leren. Chatfields visie op techno verlegt grenzen en zoekt de buitenste regionen op. Haar geluid is zoet en moeiteloos kinetisch, ontworpen om tegelijk te consumeren en uit te breiden. Haar psychedelische acid-technosets - live uitgevoerd op een reeks uitrustingen - zijn bekend bij dansers in San Francisco, Chicago, New York en ver daarbuiten.

Ter voorbereiding

Vorig jaar veroverde DJ Nobu het festival stormenderhand met zijn epische slotset die het publiek tot razernij betoverde, met een voelbare energie die tot in de omliggende bergen golfde. Geniet nu van de volledige set ter voorbereiding op de festivaleditie van dit jaar.

Overtuigd? Of toch nog aan het twijfelen? Wacht niet te lang, met een beperkte capaciteit is het festival al even uitverkocht. Met een beetje geluk kan je op TicketSwap nog een ticket bemachtigen. Snel zijn is de boodschap.

Voor de twijfelaars onder ons: de link naar TicketSwap
Kopfoto: ©

Parallel Festival

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête