Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

10/06/2018 / Sophie Daniels

Catalaanse Paral-lel Festival onthult volledige line-up

Begin april vertelden we je in een vorig artikel al over het exclusieve Paral-lel Festival in de Spaanse Pyreneeën, meer bepaald in de idyllische streek rond Guardiola de Berguedá. Het is inmiddels de derde editie en de tickets zijn speciaal gelimiteerd tot 1000 exemplaren. Deze zijn overigens nog steeds beschikbaar via de Paral-lel-website.

Over naar de line-up dan... Naast eerder vermelde kleppers als Dasha Rush, Forest Drive West, Valentino Mora en het Italiaanse duo natural/ electronic.system, nodigt Parael-lel nog heel wat mooi volk uit. Het zou wel eens hét festival van de ontdekkingen kunnen worden binnen ons favoriete genre. Wij bespreken alvast onze 4 favorieten uit de nieuwe lichting namen. Het zijn niet meteen de bekendste artiesten maar wel geniale producers en draaitafelmeesters van morgen om te ontdekken.

Luigi Tozzi is (voor de kenners onder ons) al een heel mooie boeking doet denken aan onze persoonlijke held Recondite. Ja hoor, die vergelijking staat hier zeker op zijn plaats.De nodige girlpower krijgen we niet alleen van Dasha Rush maar ook van de Nederlands-Italiaanse Aimée Portioli Grand River. Haar carrière als sound engineer bij het Italiaanse Radio 24 heeft haar veel geleerd over de dunne grenzen die er bestaan binnen elektronische muziek. Zo overstijgen haar producties niet alleen de lijn tussen techno of house, maar ook tussen drone en ambient. Eerlijk? Wij kenden haar ook niet voordat we de namen van Paral-lel Festival zagen, maar wat een producer pur sang!De volgende te ontdekken artiest op Paral-lel Festival is ongetwijfeld de Japanner Wata Igarashi. Hij is op een korte tijd zeer bekend geworden in zijn eigen land en moet het meer hebben van de uptempo en psychedelische kant van techno. Anderzijds werkte hij ook al op het Bitta-label van Japanse collega DJ Nobu (die overigens binnenkort op Crossroads staat) en The Bunker Records uit New York. Hij weet bovendien exact wat de scene in zijn thuisland en het buitenland verwachten van hem.Onze top 4 wordt vervolledigd door de Amerikaanse underground-producer Patrick Russell. Hij is een 'collega' van Wata Igarashi op het New Yorkse The Bunker Records. Zijn stijl valt verder op door een EBM -en acidinvloeden in zijn producties. Toch kunnen we zeggen dat je voor het stevigere werk bij Russell moet zijn. Ook zeker, na een kort onderzoekje door heen zijn discografie, zeker de moeite waard om te gaan checken daar in Guardiola de Berguedá, Catalonië.

Moest je tijdens 31 augustus, 1 september en 2 september gepland hebben om naar Barcelona te trekken, dan is dit ongetwijfeld de moeite om in je citytrip-/reisplanning op te nemen. Er zijn nog enkelen van de 1000 (gelimiteerde) combi-tickets beschikbaar via de officiële verkoop van Paral-lel Festival. De prijs bedraagt 79 euro voor 3 dagen, dagtickets zijn er (nog) niet.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête