Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Max Cooper

15/03/2021 / Sophie Daniels

Max Cooper aangekondigd voor and& festival

Hij komt er zijn Transcendence concept tonen

Het Belgische antwoord op het bekende Texaanse festival South by Southwest. Zo kan je het vijfdaagse innovatiefestival and& in Leuven het best omschrijven. Ze nodigen meer dan 200 visionaire internationale denkers, ondernemers, investeerders, artiesten en academici uit die de bezoekers inspireren. Dit uit zich via conferentie, een kunsttentoonstelling in publieke ruimte, een avant-garde muziekprogramma, een technologiebeurs, een ondernemers-top en een belevingsfestival voor kinderen.

En waar wij vooral naar uitkijken is hun artiestenprogramma, dat elk jaar toch wel zeer spannend en on point kan genoemd worden. Drie jaar geleden vond de eerste editie plaats, ze trokken toen namen als Bicep, Dengue Dengue Dengue en Donna Leake naar België. 

Dit jaar zit het concept net iets anders. Het festival gaat door van 20 tot en met 25 april en dat zowel online als offline. Zo zal je de conferenties achter een computerscherm moeten volgen, het muziek en kunstprogramma is meer gevarieerd. 

Zo zal je Max Cooper - die tevens vorig jaar ook op de line-up prijkte maar toen helaas niet is kunnen doorgaan - aan het werk kunnen zien. Hij presenteert namelijk in wereldpremière zijn nieuwe audiovisuele productie 'Transcendence', die hij samen met het Depot ontwikkelde.

Vorig jaar deed hij ook al zoiets gelijkaardig in opdracht van het Barbican Centre in Londen, rond hun jaarlijkse thema over technologische vooruitgang en de impact ervan op de samenleving. Toen stelde hij een audiovisuele installatie gebaseerd op zijn album 'Yearning for the Infinite' voor. 

Hier zie je hoe dat er aan toe ging.

De Brit Max Cooper begon zijn carrière als wetenschapper. Nu reist hij de wereld rond als producer van electro en techno, die balanceert tussen dansbare electro en complexe soundscapes. Live neemt hij je mee in een onvergetelijke audiovisuele trip. En dat is ook wat je kan verwachten tijdens zijn performance op het and& festival. 

De organisatie belooft ons een buitengewone belevenis die zal doorgaan in de Sint-Michielskerk, waar je zijn muziek niet alleen kunnen horen, maar ook voelen en zien. De expo is gratis en te bezichtigen van dinsdag 20 april tot en met zondag 25 april, maar het is wel nodig om op voorhand tijdslots van 15 minuten te reserveren. 

Meer info en tickets

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête