Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Scene uit de videoclip van 'Repetition' door Max Cooper

Max Cooper

  • Beeldende kunstenaar
  • DJ
  • Live-act
  • Producer

Over

Max Cooper is een audiovisueel kunstenaar met een doctoraat, maar ook zonder hogere opleiding weet zijn muziek je op ongekende manieren te raken. Cooper is een meester in het creëren van zintuiglijke ervaringen: hij combineert elektronische muziek en beeldende kunst met wetenschappelijk onderzoek door middel van installaties, live optredens en een verscheidenheid aan digitale media.

Moet je gezien hebben

'Repetition' is een mooie demonstratie van Max Cooper's kunnen: naast de prachtige muziek weet hij ook telkens heel sterke en doordachte visuele ervaringen te creëren.

Ik wilde iets groots en intens maken voor de nieuwe liveshow, dus ging ik voor een project waarbij ik het oneindige en de verbanden met ons in ons dagelijks leven probeerde te visualiseren. Voor elk hoofdstuk van het verhaal vond ik een andere techniek om het te benaderen, in dit geval het simpele idee van herhaling. Pas het toe, en we hebben een vorm van oneindigheid. Dit was ook een natuurlijke fit voor mijn muziek, waar ik een mooi excuus had om de repetitieve boot nog verder uit te duwen dan normaal. Ik hield het heel sober om me te concentreren op het idee, met langzame evolutie en af en toe wat variatie om enige melodische betrokkenheid te behouden.

Max Cooper

Releases

Kopfoto: © Max Cooper