Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Listen Festival 2024 en Mechatok, gemaakt door Simon Leloup, in opdracht van Listen Festival en Botanique

20/03/2024 / Dieter Holvoet

Listen Festival x Botanique: de perfecte pré voor jouw clubnacht tijdens Listen

Negen genre-overstijgende live acts verspreid over drie zalen.

Nog een week en het is zo ver: Listen Festival. Zes dagen lang een reeks dj-sets, concerten, workshops en talks verspreid over maar liefst 17 locaties doorheen Brussel. Eén van die locaties is de Botanique: een concertzaal die me persoonlijk nauw aan het hart ligt, mede omdat het heel dicht bij mij thuis gelegen is, maar ook omdat ze het hele jaar door een unieke, zwaar underrated programmatie weten neer te zetten. Dé perfecte plaats voor avontuurlijke muziekliefhebbers!

De lineup

Op de lineup staan 9 artiesten: bontridders, Deli Girls, Forsissies, George Riley, HiTech, Kleine Crack & SlagterLSDXOXONick León en salome. Op onze eigen shortlist staat al zeker het Duracelkonijn van de Antwerpse hiphop Kleine Crack - luister maar eens 'ALLES IS OP', een soort van evil versie van Samson en Gert. Instant klassieker.

Nog eentje die we niet zullen missen is Nick León's liveset, waarin hij experimentele elektronische muziek met een latin ondertoon, techno en downtempo samenbrengt. Zijn 'Xtasis' wordt door velen beschouwd als het beste underground clubnummer van 2022.

Ook LSDXOXO is een must-see, hij was één van onze zes meest memorabele artiesten op Paradise City 2023. Als je afgelopen jaren af en toe in een club of op een festival bent geweest ken je waarschijnlijk wel een van de nummers van zijn 'Dedicated 2 Disrespect EP' - bijvoorbeeld 'Sick Bitch', 'Mutant Exotic' (ik ben meer fan van D.Dan's remix) of 'The Devil'.

Wat erna?

Als je het makkelijk wilt houden kan je sowieso gewoon in de Botanique blijven: na de liveshows duiken ze de nacht in met Slagwerk en HE4RTBROKEN, twee Brusselse collectieven die wereldwijd bekend zijn omwille van hun scherpe programmatie. Ze presenteren er Doss en aya als headliners in de hoofdzaal, met tegelijk een reeks liveshows in de Rotondezaal.

Nog zo'n handige is Listen x Local Slang x Breaxx in Brussel-Congres, op 10 minuten stappen van de Botanique. Daar kan je onder andere Kōma aan het werk zien, die we vorige week nog tipten in onze festivalgids.

Als je nog 10 minuten langer kan of wil stappen kan je ook terecht in Brussel-Centraal, waar Young Marco, Bibi Seck en Mambele de grote stationshal zullen versieren. Even ver stappen is de UMI, waar het Brusselse basscollectief genaamd - je raad het nooit - Brussels Bassed, ook weer een erg mooie lineup neerzet. Eén van de headliners daar is Mia Koden, die enkele weken geleden nog een epische set bracht in de Funke en van wiens producties we al langer grote fan zijn.

Als je het niet erg vindt om te Uberen, check dan zeker eens de festivalgids die we vorige week met jullie deelden. Daarin vind je de acts terug waar wij het meeste naar uit kijken. Of nog beter: gebruik de pendeldienst die Listen heeft opgezet met de MIVB, bussen die de hele nacht door rijden tussen Brussel-Centraal, Congres, WTC en Buda BXL. Het schema daarvan vind je hier.

Kopfoto: © Simon Leloup

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête