Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Horst, gemaakt door Illias Teirlinck

14/12/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Horst deelt eerste namen van de line-up mee

Daarnaast blijkt ook het kunstprogramma een makeover te krijgen

Het is zover. Horst maakt eindelijk het eerste deel van haar line-up bekend! Het festival dat muziek, kunst en architectuur als geen ander weet te blenden, komt ook dit jaar met een diverse en innovatieve line-up op de proppen. Eén van de artiesten waar wij ons op verheugen, is Yazzus, een DJ met een voorliefde voor opzwepende techno, gabber, ghettotech, footwork en hedendaagse sounds. Na haar passage op het laatste event van Nachtschade hebben wij vooral zin in meer gekregen! Daarnaast is het vooral uitkijken naar dubmaster Mad Professor, Golden combo Mama Snake & Spekki Webu, van wie we nog een legendarische set meemaakten op Dekmantel Selectors, en Meg10, die als geen andere hiphop, RnB, dancehall en clubmuziek combineert. Check hier de volledige line-up:

(Lees verder onder de afbeelding.)

Artwork  van Horst
© Horst

Daarenboven claimt de organisatie lokale acts nog meer in de verf te zetten door ze de kans te geven om peak time of closing sets voor hun rekening te nemen. Ander groot nieuws is de komst van de eerste stagehost. De Rotunda Stage of beter gezegd 'de put' komt in handen van het niet onbesproken Britse online magazine en ticketplatform Resident Advisor. Verder verrast curator Evelyn Simons ons met het nieuws van een kersvers kunstprogramma, waar een opvallend nieuwe huisstijl bijhoort:

De voorbije jaren was het narratief van de Exhibition steeds het vertrekpunt van de Horst huisstijl. Aangezien het hele kunstprogramma conceptueel een substantiële makeover krijgt, en dus afstapt van de traditionele formule, leek een nieuwe weg in slaan met de huisstijl voor de hand liggend. In 2023 zal de rode draad van de kunstententoonstelling een eerbetoon zijn aan hen die van 'een' stad een 'echte' stad maken: bewoners, huurders, bezoekers en bewoners die vaak geweerd worden door stadsbesturen stadsbesturen, projectontwikkelaars en urbanisten. Deze clash aan stijlen, die al jaren in het muziekprogramma te herkennen is, resoneert nu meer dan ooit in de huisstijl van Horst Arts & Music 2023.

Horst

Haast je wel voor een ticketje, want de verkoop gaat hard!

Kopfoto: © Illias Teirlinck

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête