Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Love Liebmann

21/02/2024 / Warre Vanhoutte , Evelyne Vanherf

Dour releaset nieuwe namen

Ook de elektronische muziek moet niet onderdoen in deze drop aan namen voor Dour 2024!

Love Liebmann
©

Love Liebmann

De kriebels voor Dour 2024 waren er bij ons al. Met reeds aangekondigde namen als Justice, Four Tet, Nia Archives en het Berlijnse collectief Live From Earth kregen we al een eerste voorsmaakje van hoe het festival er dit jaar zou uitzien. Vandaag krijgen we nog een lading namen. Opnieuw maken we een selectie van artiesten waar we nu al naar uitkijken.

Gevestigde waarden en jong opkomend talent

Ondertussen vaste waarde geworden op de Belgische festivals, zijn Charlotte Adigéry & Bolis Pupul. Voor Bolis het derde jaar op een rij op Dour, maar ze brengen dan ook een verslavende show vol cynische beats. 

Ook het Berlijnse duo Dj Heartstring, VTSS en Camelphat behoren onder die categorie van artiesten waar we ondertussen meer dan jaarlijks geen genoeg van krijgen om ze te gaan bezichtigen op één van de vele Belgische festivals. 

Dour maakt dit jaar ook plaats voor Belgische sensaties, zoals Helena Lauwaert en Milo Spykers. Ook met Salome brengt het festival sound covers van electro tot acid en techno naar de weide. Met haar eigen stijl brengt deze artiest verschillende genres samen.

Van pop-techno tot frenchcore tot experimenteel

Op Dour komt een divers palet aan muziekgenres samen, variërend van pop-techno tot frenchcore en experimentele klanken. Een absolute aanrader op het programma is het welbekende Italiaanse duo 999999999, dat de elektronische scene stevig in zijn greep houdt met krachtige en meeslepende snelle techno.

De veelzijdigheid van Dour wordt verder belicht door het metalcoregeweld van het duo Spice up! de indrukwekkende soloperformance van Mezerg, de aanstekelijke pop techno van Sam Quealy en de grensverleggende, deconstructieve muziek van Amnesia Scanner. Elk optreden voegt een uniek element toe aan de diverse muzikale ervaring die Dour te bieden heeft. 

Foto  van Dour Festival 2023, in opdracht van Dour
© Dour

Uk garage van de bovenste plank

Duik in de wereld van top-notch UK garage, en ons persoonlijke hoogtepunt is de verschijning van het icoon en de legende Interplanetary Criminal op het festival dit jaar. Met zijn eigentijdse benadering van het UK garage-genre jaagt hij de hype in het publiek naar ongekende hoogten. Een ervaring die je niet mag missen als je fan bent van dit genre!

Een b2b die je niet mag missen

Twee niet te missen dames op de weide van Dour zijn Ojoo en Mankiyan, die dit jaar ons verrassen met een b2b. Ojoo, bekend om haar eclectische mix van stijlen, tempo's en geluiden, bundelt haar krachten met de krachtpatser van de nieuwe generatie, Mankiyan. Deze B2B-set belooft een mix te zijn van groove, bedwelmende dub, rave, UK bass en grime. Dit alles met een gevoel voor tempo en flow, en bovenal een overweldigende sfeer.

Mankiyan
©

Mankiyan

Ojoo
©

Ojoo

Kopfoto: ©

Love Liebmann

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête