Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Fatima Yamaha

02/10/2020 / Sophie Daniels

Fatima Yamaha verrast met nieuw album

Zijn laatste album dateert al van 2015.

Hoewel er lang twijfel bestond over de ware identiteit van de artiest is Bas Bron aka Fatima Yamaha inmiddels al lang geen onbekende meer. Maar die mythe rond zijn alter ego heeft hij toch behoorlijk lang in stand weten te houden. Zo liet hij tijdens het radioprogramma Dansen met Delsing zijn DJ-set zelfs draaien door een stand-in - die overigens aardig op hem leek. Maar na zijn eerste live-sets op Pitch en Dekmantel, viel hij door de mand en wist men al snel dat dit gewoon Bas van De Jeugd Van Tegenwoordig was.

Sinds 2004 en de release van zijn eerste EP A Girl Between Two Worlds behoort Fatima Yamaha tot de shortlist van absolute topartiesten in het elektronische genre. Daarna wist hij te bevestigen met nummers als What’s A Girl To DoImaginary Lines en Romantic Bureaucracy.

In 2015 bekroonde hij zijn werk dan met zijn eerste langspeelplaat Imaginary Lines, uitgebracht op Magnetron Music. Hetzelfde label waar hij ook nu, 5 jaar later, zijn nieuwste album Spontaneous Order op uitbrengt.

Het album ligt in de winkels op 13 november en bevat 10 nummers, waarvan er al eentje in premiere is gegaan.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête