Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Brussels Pride 2023

16/05/2024 / Warre Vanhoutte , Steffie Verploeg

Keuzestress op Brussels Pride? Dit zijn de leukste events op deze hoogdag!

Dit weekend verandert onze hoofdstad traditiegetrouw in het decor van een van de meest levendige stadsfeesten, namelijk Brussels Pride.

Yes! Deze zaterdag staat Brussels Pride weer voor de deur, een bruisend feest in onze hoofdstad dat de diversiteit en liefde viert! Het is dé dag waarop de LGBTQIA+-gemeenschap haar kleuren in volle glorie toont, haar rechten opeist en een boodschap van inclusie en acceptatie verspreidt. De Brusselse Pride Week wordt zoals gewoonlijk afgesloten met een kleurrijke parade door het hart van de stad en tal van feestelijke evenementen van 's middags tot de vroege uurtjes.

Safe Everyday Everywhere

Dit jaar staat Brussels Pride in het teken van een eerlijke, inclusieve en veilige samenleving met het thema 'Safe Everyday Everywhere'. In 2024 streven we ernaar dat de levenskwaliteit van LGBTQIA+-personen eindelijk de norm wordt, niet langer de uitzondering. Het is een oproep om dagelijks concrete stappen te ondernemen tegen alle vormen van discriminatie, geweld en haatmisdrijven, waar dan ook ter wereld. De gemeenschap roept op tot krachtige en blijvende actie, zodat iedereen zich vrij kan voelen en in vrede kan samenleven.

Rainbow Europe Map and Index 2023

Festiviteiten

Op deze feestelijke dag organiseren talloze organisaties en collectieven evenementen door de hele stad. We gidsen je door de uitgebreide lijst van events! Voor meer informatie over alle overige festiviteiten kun je terecht op de website van Brussels Pride.

Wil je meer dan één feestje meepikken? Bekijk dan zeker ook eens de Rainbow Pass van Volume Brussels. Voor €29 geeft de Brussels Volume Pass je 48 uur lang toegang tot de beste Pride-feesten. Als bonus heb je ook toegang tot het Atomium en het Design Museum Brussels.

Kopfoto: © Marin Driguez

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête