Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
C12 Open Air, Colonne du Congrès

22/08/2023 / Evelyne Vanherf

C12 bewijst dat de zomer nog lang niet gedaan is

Open air op 26 augustus in het hartje van Brussel met een 100% in-house productie.

De zomervakantie loopt bijna op zijn einde, maar zolang de zon blijft schijnen hoeven wij nog geen afscheid te nemen van de verschillende open airs die onze hoofdstad telt. Deze keer zetten we met plezier die van C12 in de spotlights, eentje die wordt georganiseerd in het centrum van onze chaotische hoofdstad, met als uitzicht de wolkenkrabbers over Brussel. Met hun lineups rijk aan lokaal en internationaal talent weten wij uit ervaring: C12 stelt nooit teleur. Neem een kijkje naar de lineup en de foto's en you know you're in for a treat

C12 Open Air, Colonne du Congrès
©

C12 Open Air, Colonne du Congrès

Francesco Del Garda
©

Francesco Del Garda

Francesco Del Garda

Ontdekte de liefde voor elektronische muziek op zestienjarige leeftijd. Na jaren van ervaring en diepgaande evolutie vindt hij zijn persoonlijke stijl, een perfecte mix van funk, techno en groovy en house. Hij is nooit bang om het oude met het nieuwe te mixen en het publiek minder bekende (vinyl) tracks te laten ontdekken. Deze Italiaan speelt met een glimlach op zijn gezicht en geniet net zo van zijn werk als het publiek voor hem. 

 

Fumiya Tanaka
©

Fumiya Tanaka

Fumiya Tanaka

Bracht het geluid van minimale, intense techno naar Japan in de vroege jaren '90 en introduceerde duizenden clubbezoekers bij de beste Detroit en Duitse producers via zijn clubavonden in Osaka en Tokio. In de jaren is hij geëvolueerd naar een maar glitchy microhouse-geluid en bracht talloze tracks in deze stijl uit. Naast dj is hij ook producer, hij heeft tot nu toe 5 albums uitgebracht, met name op het legendarische Perlon label. Kortom: een veelzijdige artiest die je niet mag missen.

 

Maayan Nidam
©

Maayan Nidam

 

Maayan Nidam 

Maayan Nidam is een artiest in beweging die zowel in haar Berlijnse studio als op het podium blijft veranderen, evolueren en grenzen verleggen. Haar muziek heeft altijd rond house en techno gedraaid, maar binnen dat brede tapijt onthult haar labyrint-the-backcatalogus talloze schakeringen en methoden die ervoor zorgen dat het een niet te onderschatten artiest is. Ze is nog zo'n fanatieke vinyl dj en producer die bekendstaat om haar stripped-back and deep sounds. Ze verdiept zich hard in de mogelijkheden van live nasynchronisatie en improvisatie, waardoor de uitvoering spannend blijft voor zowel het publiek als Maayan zelf. 

 

Karla Böhm en Dana Kuehr
©

Karla Böhm en Dana Kuehr

Karla Böhm & Dana Kuehr

Zowel Karla als Dana zijn pronkjuwelen van de Belgische scene en hebben hun skills al meermaals bewezen. Het is niet de eerste keer dat deze twee dames een draaitafel delen, in juni stonden ze nog zij aan zij op het La Nature-festival. Karla draait vooral minimal techno, house en soms dub, altijd strak en precies. Dana creëert weelderige, organisch groeiende klankwerelden waarin aardse ritmes en surreële synthgeluiden elkaar vinden en uitnodigen om te dansen. 

 

Kong DJ
©

Kong DJ

Kong DJ

De DJ-sets van Kong zijn 100% vinyl en ingebed in de rijke geschiedenis van elektronische dansmuziek, van de grondleggers tot hedendaagse geluiden, van house tot new beat, techno, disco, rave of trance. Altijd met een typisch Belgische twist geïnspireerd op de begindagen van de Midden-Europese ravecultuur, toen hij als tiener 's avonds laat stiekem naar clubopnames luisterde op zijn radiotransistor.

 

Tickets

Een ticket voor de open air van C12 op deze toch wel unieke locatie kost in totaal 17,20 euro. Ben je na de open air nog niet klaar om naar huis te gaan? Dan bieden ze ook een combiticket aan van 29,10 euro waarmee je welkom bent op zowel de open air als de afterparty in C12. Wacht niet te lang, want ze gaan naar hun laatste wave van tickets.

C12 Open Air, Colonne du Congrès
©

C12 Open Air, Colonne du Congrès

Kopfoto: ©

C12 Open Air, Colonne du Congrès

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête