Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Menica

05/08/2021 / Sophie Daniels

#CRATEDIGGING met Menica

Strakke trackselectie van de Gentse selector aan de vooravond van Horst Festival

Ze is DJ, founder van Ojoo Music én zit mee in het crew management van het Portugese Waking Life festival. Menica groeide samen op met de opkomst van de Belgische electronica-scene. Wat begon als het dj duo Dirty Twosome is uitgegroeid tot haar eigen soloproject Menica. Van diep beukende techno tot de meest verfijnde jazz, ze draait het allemaal.

Voor Horst Festival selecteerde ze haar favoriete tracks. Aanschouw.

De playlist

De tracks

Dan Curtin - Spliffed

1994 op het iconische Peacefrog Records. Deep en spacey, een tijdloze techno klassieker.

Slope - Filter &

1999. Als je Daniel Paul van Cab Drivers en Hans Schaaf aka Dj Honesty samen zet dan weet je dat het goed is. Muzikaal, funky, jazzy, this track has it all.

Theo Parrish - Dance of the drunken drums

1999 op Sound Signature. Dit is voor mij persoonlijk Theo Parrish op zijn best. 9 minuten lange spannende treurige synths gecombineerd met een soort van struikelende jazzy percussie. Aanrader!

D Base - Believe In Yourself

1999 op D Base label gerund door Mike Milrain. Uk garage track, met die zalige wobby bass en een vocal die spot on is. I’m a fan!

Dario Reimann - Night Sky Observations

2015 op Sensual Records. ééntje die al jaren standaard in men platenzak zit. Je zou kunnen zeggen dat dit wel een “Menica” track is. Warm, deep met een light female touch.

CMYK & Rubi - Chicken Day

2016, eerste release op Kommuna Tapes. I’m a sucker for deep warm tracks met een “sfeertje”. Subtiliteit en verfijning.

DJ Skull - Kissing Game

1995 op Djax-Up-Beats. Chicago producer DJ Skull brengt hier “pure deepness”. Een deep house, techno klassieker. Never gets old.

Supermax - Lovemachine

Het is onmogelijk om 10 tracks te kiezen zonder de beïnvloeding van mijn alter ego Sundae Sue. Supermax is een Duitse disco-rock fusion band uit de jaren ’70. De zanger ziet eruit als een glam rocker maar hij is ongelooflijke funky en heeft een diepe sexy stem die mening vrouwenharten sneller doet slaan. Topband!

Miles Davis - He loved him madly

1974 op Columbia Records. Een 32 minuten lang eerbetoon aan de toen pas overleden Duke Ellington. Cool ambient space jazz van de bovenste plank, waarin Miles pas halfweg verschijnt. Kippenvel!

Funkadelic - Good thoughts bad thoughts

My all time favorite band in the world is Funkadelic. Dit nummer is voor mij heel speciaal en zeer persoonlijk. Poëtische lyrics overladen van wijsheid door George Clinton in combinatie met het gitaarspel van Eddie Hazel zorgen voor een meesterwerk waarvan ik beschouw dat dit het mooiste is wat ik ooit gehoord heb. Een tijdloze klassieker die zal blijven worden ontdekt en herontdekt door generaties muziekliefhebbers.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête