Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cabasa

12/08/2021 / Sophie Daniels

#CRATEDIGGING met Cabasa

Zijn persoonlijke club classics

Geboren en getogen in België, tussendoor woonachtig te Londen maar intussen toch gewoon weer terug in België. Cabasa is dé sensatie in UK sound, de experimentele kant van techno muziek. Zowel jungle, breakbeat en ambient passeren regelmatig de revue in zijn sets. 

Deze zomer stond hij al op Plein Air, Under My Garage en verzorgde hij een podcast set voor VOLTAGE. Begin september komt daar nog Horst Festival bij, waar hij ter gelegenheid zijn favoriete clubminded tracks selecteerde. 

De playlist

De tracks

Hodge & Randomer - Second Freeze

Eén van de eerste Livity Sound records die ik kocht en meteen ook mijn favoriete collab van deze twee heren. Een absolute knaller van een track, die elke dansvloer openbreekt. 

Pearson Sound - Starburst

Dit is een zeer speciale track voor mij, super emotioneel en krachtig tegelijk. Ik denk dat dit de track is die ik al het meeste draaide sinds dat ik begon met dj'en.

Hiele - Scooter

Hiele is één van m'n favoriete producers uit België. Het album waarop deze track staat in m'n top 10 van beste albums aller tijde. Hiele geeft zijn eigen twist aan acid, eentje waar ik wel fan van ben. 

General Ludd - Molycorps Mountain

Nog zo'n track die ik in bijna al m'n sets draai. Een perfecte mix tussen 'wonky' en '4 to the floor', maar met heel veel groove. Dit nummer is ook het lievelingsnummer van mijn zus dus ik probeer deze altijd de spelen als ze er is.

Lanark Artefax - Touch Absence

Ik weet nog dat ik deze plaat tegenkwam tijdens een wekelijkse online record shopping sessie. Ik vond het op het begin niet zo'n speciale track maar voelde er wel iets voor. Uiteindelijk is dit één van m'n favoriete tracks aller tijde geworden. De release kwam uit toen ik naar Londen verhuisde, wat het nog specialer maakt. Bekijk zeker de video terwijl je naar de track luistert. 

Chaos In The CBD - Trial Rider

Een hele simpele track met kleine elementen, maar wel allemaal zorgvuldig uitgekozen. Doet zijn werk wel altijd. 

Happa - Bum Trance

Een nummer waar ik stante pede kippenvel van krijg. Ik hou ervan om deze track te spelen in de peak time van mijn set. 

Gaunt - She's No Patsy

Ik ben geobsedeerd door deze tune sinds de producer zelf me deze doorstuurde lang voor het gereleaset werd. De simpele sub bass drum gecombineerd met de schaarse elementen maken het zo interessant. Krijg er nog steeds niet genoeg van.

Sagat - Off Center

Dit is mijn favoriete club track van Belgische makelij! Doet me denken aan de nummers die me in de UK sound hebben geluisd. Ik herinner me dat Sagat deze live speelde op Meakusma Festival een paar jaar geleden en ik was er meteen helemaal weg van. 

Cucumb45 - Something Weirdcore

Bjarki's twist op hardcore/jungle. Propere track met breaks en snelle BPM's. Het stuk met de off-beat kick drum rond de derde minuut is waanzinnig.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête