Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Club Soda Festival

04/03/2017 / Sophie Daniels

Club Soda Festival brengt kunst en muziek samen

Tien jaar geleden vond een groep vrienden dat er in het Avelgemse geen bal te doen was op het gebied van house en techno. Dat klopte ook wel, zeker in vergelijking met wat er in de grotere steden gebeurde. In plaats van afwachten tot iemand een keer een degelijke line-up naar hun omgeving zou brengen, besloten ze het maar eens zelf te doen. In die 10 jaar tijd zijn ze van jeugdhuisfuif uitgegroeid tot volwaardig festival met vier stages.

Club Soda Festival combineert verschillende kunstvormen met techno, house en alles wat daar tussenin zit qua elektronische muziek. Het is een prikkeling om tijdens het feest met beide vormen in contact te komen: aan de ene kant toffe art, aan de andere kant een dj. Een combinatie die inspireert.

Dit jaar staat o.a. de veelgeprezen Amelie Lens en het brute technoduo Two Times Four op de rol. Je maakt er ook kennis met B, het nieuwe live techno-project van Bert Libeert van Goose. Gewapend met enkel twee synths en twee drummachines streeft hij de industriële rauwheid en spontaniteit van EBM en old school techno.

Kunst als overkoepelend thema


Het festival wordt een grote experimenteerruimte waarin elke kunstenaar of collectief carte blanche krijgt om één of meerdere ruimtes creatief in te kleuren.

Zo transformeert het collectief KRAFT hun ruimte om tot een broeierige wildernis met een bruisende maar mysterieuze mix van groen, rook en subtiele licht-effecten. Op de beats van acts als Amelie Lens, Nico Morano, B, Goldfox en Two Times Four wordt dit één van de zaligste spots. Ook meteen de stage waar je ons het vaakst zal spotten. Villa Botta combineert dan weer honderden meters touw & andere materialen met videoprojectie voor een experimentele loophole, een virtuele doorgang die een bevreemdende ruimtelijke ervaring teweeg zal brengen!

Afbeelding


Tijdens het feest zullen er ook kunstenaars aanwezig die live aan hun kunst gaan werken. Een van die artiesten is Marcus Aurelius, een jonge beeldkunstenaar uit Gent en één van de gezichten bij Zeefdrukatelier Chez William. Hij gaat gewapend met spuitbussen een reuze-canvas te lijf. Spacemakers zullen dan weer overdonderden met hun zotte visuals op reusachtige schermen. In samenwerking met Thelooca presenteren ze The Testtube, geen klassieke videomapping maar een wervelende 360°-projectie!

Benieuwd naar meer? Hier vind je alle andere kunstenaars.

Club Soda Festival viert op 15 april hun verjaardag in Avelgem, tickets zijn te verkrijgen vanaf 20 euro. 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête