Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
30drop

16/10/2018 / Sophie Daniels

30drop maakt debuut op Token Records

Hij brengt voor het eerst muziek op het Belgische label met From Beyond The Unknown

Zijn officieuze debuut als producer kwam in 2014, nadat hij al enkele jaren onder een ander alias door het leven ging. In het jaar nadien volgde de doorbraak met platen op Detroit Underground en het End Of Dayz van Dj Bruce Lee (die lid is van de Discos Paradiso crew en de Rhythm Control platenwinkel in Barcelona runt).

30drops muziek zit ergens tussen de tweede generatie van Detroit techno waarin we producers vinden als Jeff Mills, Drexciya en Terrence Dixon. Bovengenoemde referenties zijn, inclusief 30drop zelf, artiesten die zich in de absolute voorhoede van de elektronische muziek anno 2018 bevinden. Er zit een algemene deler in hun werk: ze laten drums met consumptie stotteren en bouwen composities waarin geen twee maten hetzelfde zijn. 

De producties van 30drop op zijn nieuwste release passen goed bij de rest van zijn Token-collega's. Een soort natural fit. Al lonkt zijn stijl meer naar de science fiction techno dan naar de soms doordrammende techno die we van Token gewoon zijn.

Tracklist

A1 / 1. Surrender
A2 / 2. The Informant
A3 / 3. Space Beacons
B1 / 4. Mathematical Language
B2 / 5. Visitors From The Stars
B3 / 6. Sagan’s Implication

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête